De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst op de Shortlist van De Boekenbon Literatuurprijs

8 september 2022

De jury van de Boekenbon Literatuurprijs heeft de Shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2022 bekendgemaakt. De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is één van de vijf titels. Op De Boekenbon Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek van het jaar. Zowel fictie als nonfictie komt in aanmerking voor bekroning.

Deze literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers – recensenten, boekverkopers en docenten – uit Nederland en Vlaanderen. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van € 50.000 euro. De jury, dit jaar onder leiding van Guy Verhofstadt, maakte haar keuze uit een recordaantal van 565 door uitgevers ingezonden titels. 

De Longlist bestaat uit de volgende 5 titels (op alfabetische volgorde van auteur):

  • Anjet Daanje – Het lied van ooievaar en dromedaris (Passage)
  • Auke Hulst – De Mitsukoshi Troostbaby Company (Ambo Anthos)
  • Carmien Michels – Vaders die rouwen (Querido)
  • Donald Niedekker – Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost (Koppernik)
  • Niña Weijers – Zelf doen (Atlas Contact)

Op donderdag 10 november 2022 wordt het winnende boek bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag. 


De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een intrigerende roman: een aangrijpende mix van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history over verlies, schuld en ouderschap.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending.

Bestellen

Volg ons op Instagram