Daglicht van Marion Pauw wint The Icepick Award

19 november 2016

Vandaag werd bekend gemaakt dat Marion Pauw de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller van het jaar  in ontvangst mag nemen. De thriller prijkt al maanden in IJslandse bestsellerlijst.

Marion Pauw reageert verheugd: ‘Het is een eer dat Daglicht deze prijs heeft gewonnen, ik ben enorm trots! Het is geweldig om te weten dat de lezers in IJsland het boek zo waarderen.’

Over Daglicht

In Daglicht raakt de jonge advocate Iris, single moeder van een zoontje, betrokken bij de autistische Ray. Hij zit vast voor een buitengewoon gruwelijke dubbelmoord op zijn buurvrouw en buurmeisje.

Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en sceanrioschrijver. In 2005 debuteerde ze met Villa Serena. Haar definitieve doorbraak naar het grote publiek bereikte ze met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze het succesvolle Zondaarskind, Jetset, haar eerste roman De wilden en Hemelen. Zowel Jetset als Zondaarskind wordt verfilmd door NL Film. Daglicht is inmiddels verfilmd door Eyeworks met in de hoofdrollen topacteurs Angela Schijf, Fedja van Huêt en Monique van der Ven. Daglicht is inmiddels al aan vele landen verkocht: Verenigde Staten, China, Italië, Turkije, Duitsland, Polen, Hongarije, Slowakije Zuid Korea.

Volg ons op Instagram