Auke Hulst wint Harland Award romanprijs voor Slaap zacht, Johnny Idaho

4 april 2016

Auke Hulst heeft gisteren op het Gala van het Fantastische Boek in de Rode Hoed in Amsterdam de Harland Award romanprijs gewonnen voor zijn roman Slaap zacht, Johnny IdahoDe Harland Awards zijn de bekroningen voor de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur, in de genres fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme. De Harland Awards kent een veertigjarige traditie, waarin een jury van recensenten, redacteuren en professionele auteurs jaarlijks de prijs uitreikt voor beste ingestuurde korte fictie.

Over Slaap zacht, Johnny Idaho

Een tiener met een missie, een terminale bankier en een wetenschapper gaan op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. Zij komen samen op de Archipel, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan, en dompelen zich onder in deze nieuwe wereld. Wat drijft ze? En op welke manier zijn ze onherroepelijk met elkaar verbonden?

Slaap zacht, Johnny Idaho is een grootse roman waarin Auke Hulst hedendaagse thema’s als economische apartheid en mind control koppelt aan menselijke gevoelens als liefde, wraak, angst voor de dood en de hunkering naar het eeuwige leven.

Volg ons op Instagram