Auke Hulst wint Bob den Uyl Prijs 2018

19 juni 2018

Afgelopen zondag won Auke Hulst met zijn boek Motel Songs de Bob den Uyl Prijs 2018 gewonnen. De Bob den Uyl Prijs is de prijs voor het beste journalistieke reisboek van afgelopen jaar. De jury onder voorzitterschap van Hugo Blom, prees Hulsts’ elegante proza ‘waarin je geen cliché zult tegenkomen’.  De andere genomineerden waren Kader Abdolah (met Het Gordijn), Karin Anema (Boegwater), Stefan Brijs (Andalusisch logboek), Sarah de Mul (Retour San Sebastian) en Leendert van der Valk (Voudou).

Over Motel Songs

Medio 2016 reed Auke Hulst van de Amerikaanse Oostkust naar de Westkust, dwars door het achterland van Trump, op zoek naar sporen van literaire en muzikale helden, met een auto vol muziekinstrumenten en opnameapparatuur. Motel Songs brengt hem van F. Scott Fitzgeralds graf in Rockville, Maryland naar diens geboortehuis in St. Paul, Minnesota, naar Memphis, Tennessee, waar Jeff Buckley in een shotgun shack woonde en in de Wolf River verdronk; naar Ketchum, Idaho, waar Ernest Hemingway zich door het hoofd schoot, en naar Seattle, waar Kurt Cobain hetzelfde deed. Daarnaast bevat het boek verhalen over Philip K. Dick en Prince en essays over zelfmoord, opgroeien met Amerikaanse soft power en urban exploration. Motel songs gaat vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers.

Over Auke Hulst

Auke Hulst, journalist en musicus, brak in 2012 door als schrijver met zijn autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land. In 2014 verscheen de reisverhalenbundel Buitenwereld, binnenzee bij Ambo|Anthos en begin 2015 volgde zijn roman Slaap zacht, Johnny Idaho. Vorig jaar verscheen En ik herinner me Titus Broederland, dat genomineerd werd voor een Harland Award en op de longlist voor de Libris Literatuurprijs belandde. Begin 2017 verscheen op zijn initiatief Als dit zo doorgaat, een verhalenbundel met verhalen van onder andere A.F.Th. van der Heijden, Hanna Bervoets en Ivo Victoria. Auke is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine.

Volg ons op Instagram