Ambo|Anthos verwelkomt Akwasi

15 juni 2018

Akwasi publiceert komend jaar twee boeken bij Ambo|Anthos uitgevers

Artiest, acteur, presentator, dichter en schrijver Akwasi heeft een contract voor twee boeken getekend bij Ambo|Anthos uitgevers. De bundel Laten we het er maar niet over hebben verschijnt dit najaar, een tweede bundel, Grote gedachten uit een klein boekje, staat voor voorjaar 2019 gepland.

 

Akwasi is een verhalenverteller. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of televisieprogramma: hij wil inspireren, fascineren en prikkelen. Met woorden. Akwasi is een creatieve duizendpoot. Hij brak door met de rapformatie Zwart Licht, was als presentator te zien in diverse televisieshows, bracht een soloalbum uit, Daar Ergens, met bewerkingen van het oeuvre van Bram Vermeulen en schuift regelmatig aan als tafelheer bij De Wereld Draait Door.

Over Laten we het er maar niet over hebben

De eerste bundel Laten we het er maar niet over hebben gaat vooral over ongemak in communicatie. We spreken bijna nooit uit wat we werkelijk denken. We houden onze gedachten voor ons of geven een veilig antwoord en omzeilen het probleem. Laten we het er maar niet over hebben. Waarom doen we dat?

In deze bundel gaat Akwasi het omzeilen te lijf. Of het nu gaat om je haar of je hoofddeksel, je taal of het Nederlands, je adem of je tanden, je kleur, je houding, je kookkunsten, je familie, je verzwegen geschiedenis, je hartkloppingen, je stijl, je geloofsovertuiging, je seksuele geaardheid, je fobieën of je achtergrond. Akwasi geeft een nieuw perspectief op onze communicatie. Een tocht van klein ongemak naar groot onbehagen.

Volg ons op Instagram