Achter de schermen bij de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma

9 mei 2023

Op 30 juni verschijnt bij AmboAnthos uitgevers Het plan: Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd van Nando Boers.

Om het hoogste doel in het wielrennen te bereiken – de eindzege in de Tour de France – moest Team Jumbo-Visma zich een aantal jaar geleden opnieuw uitvinden. Met behulp van revolutionaire sportwetenschap werkten ze aan een compleet nieuwe strategie. In 2022 wonnen ze de wedstrijd der wedstrijden met Jonas Vingegaard.

Sportjournalist en schrijver Nando Boers volgde dit proces. Hij was als fly-on-the-wall overal bij aanwezig en zag zo van nabij hoe de tactische plannen van de wielerploeg werden gevormd en uitgevoerd. Wat ging goed? Wat viel tegen? Hoe werden de teamleden klaargestoomd voor het plan?

Boers sprak de renners en coaches veelvuldig tijdens wedstrijden en trainingskampen. Hij keek rond bij windtunneltesten en luisterde mee met vergaderingen, waarin coaches en wetenschappers discussieerden over sportwetenschappelijke experimenten op het gebied van tactiek, teamgeest, voeding, trainingsmethodes en talentontwikkeling. Ook mocht hij aanschuiven bij meetings waar de worstelingen van toprenners als Primož Roglič, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard werden besproken.

  • Het plan geeft de lezer een ongekende blik achter de schermen bij een van de beste sportploegen ter wereld.
  • Must-have voor iedere wielrenliefhebber.
  • Met medewerking van toprenners als Tom Dumoulin, Jonas Vingegaard, Steven
    Kruijswijk, Wout van Aert en Primož Roglič.

NANDO BOERS (1970) is journalist en schrijver. Hij werkt voor onder andere Andere Tijden Sport en Studio Sport. Naast een aantal romans schreef hij meerdere boeken over wielrennen. Boers is ook bekend van zijn interviews met wielrenners in De Muur.


Het plan

Het plan

Unieke trilogie en wielerhistorie: winst in Giro, Tour en Vuelta. Door drie verschillende renners. Waarom het niet kan wat Jumbo-Visma doet en waarom het toch logisch is. Je leest het in Het plan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending.

Bestellen

Volg ons op Instagram