3 boeken voor fans van The Crown

9 november 2022

Na lang wachten kunnen we eindelijk weer genieten van het vijfde seizoen van The Crown. Kan je geen genoeg krijgen van de Windsor-familie? Dan mogen deze drie titels zeker niet ontbreken aan jouw leesstapel.


De gouvernante

De gouvernante

In 1933 accepteert de tweeëntwintigjarige Marion Crawford de baan van haar leven: gouvernante van de prinsesjes Elizabeth en Margaret Rose. De enige voorwaarde die ze stelt aan hun ouders, de hertog en hertogin van York, is dat ze een dosis normaliteit in hun bevoorrechte en beschermde leven mag brengen. Ze gaat fel tegen alle protocollen in en neemt de meisjes mee in de ondergrondse, naar het zwembad en naar Woolworth’s. Voor deze waardige post als vertrouweling van het hof betaalt ze wel een hoge prijs. Trouwen, kinderen, haar eigen mening – de Kroon komt vóór alles.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,99 met gratis verzending.

Bestellen

Elizabeth & Margaret

Elizabeth & Margaret

Elizabeth & Margaret van Andrew Morton, auteur van Diana, haar eigen verhaal, is het verhaal van de onafscheidelijke zusjes Windsor. De onverwachte troonsafstand van hun oom Edward VIII veranderde de dynamiek tussen hen drastisch.

Vanaf dat moment zou Margaret voor haar zus moeten buigen en zich moeten schikken in haar nieuwe positie binnen het gezin. Elizabeth zou de capriolen van haar jongere zus geamuseerd gadeslaan, maar Margarets worsteling om haar plek binnen het koninklijke systeem te vinden, waren vaak een bron van onderlinge spanningen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,99 met gratis verzending.

Bestellen

De hofdame

De hofdame

De hofdame vertelt het verhaal van het bijzondere leven van Anne Glenconner, maid of honour tijdens de kroning van koningin Elizabeth en de hofdame van prinses Margaret. Ze is een unieke getuige van de recente Britse koninklijke geschiedenis en geeft in haar memoires niet alleen een kijkje achter de schermen van het koningshuis, maar schetst ook een beeld van een generatie aristocratische vrouwen die gevangen zat in een wereld vol sociale verwachtingen. Ze was voor haar vader een ‘grote teleurstelling’ omdat ze geen jongen was en ze werd niet genoemd in het testament van haar eigen man, die zijn fortuin naliet aan een van zijn werknemers.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen

Volg ons op Instagram