100.000 exemplaren van Wees onzichtbaar verkocht!

28 september 2018

Vandaag werd live in de uitzending van Koffietijd bekendgemaakt dat er 100.000 exemplaren van Wees onzichtbaar zijn verkocht.

 

Wees onzichtbaar is de tweede roman van Murat Isik. Het boek won dit jaar de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs. Daarnaast werd het in 2017 uitgeroepen tot Beste Boek van het Jaar door de lezers van NRC Handelsblad en was het voor talloze andere prijzen genomineerd. Sinds het winnen van de Libris Literatuur Prijs 2018 staat Wees onzichtbaar onafgebroken in de hoogste regionen van de Bestseller 60 en nu is de magische grens van 100.000 verkochte exemplaren bereikt. In Koffietijd kreeg Murat Isik een mooie oorkonde aangeboden om het te vieren.

‘Ik ben echt schatplichtig aan de Bijlmer. Ik ben er opgegroeid, heb er leren lezen en schrijven, ben de man geworden die ik nu ben. Ik heb een roman geschreven over een jongen die daar opgroeit. Hij verandert en de Bijlmer verandert ook. Dat was het uitgangspunt.’ – Murat Isik in zijn dankwoord na het ontvangen van de Libris Literatuur Prijs 2018

 

Over Wees onzichtbaar

Wees onzichtbaar vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

De pers over Wees onzichtbaar

‘Het leest als een trein dankzij de onpretentieuze maar soepele pen van rasverteller Isik die zijn ongelukkige jeugd precies in de kern heeft doorboord. Ik verwacht er nog heel veel meer van.’  – Trouw Letter & Geest

★★★★ ‘Murat Isik slaagt er in Wees onzichtbaar bewonderenswaardig in om je steeds geboeid te houden.’ – NRC Handelsblad

‘Boeiend en meeslepend.’ – NRC Handelsblad

‘Leest als een trein.’ – Het Parool

‘Met soepele pen geschreven.’ – Trouw

‘Aanstekelijk en levendig.’ – De Standaard

‘Prestatie van formaat.’ – de Volkskrant

Volg ons op Instagram