Kraanvogels vouwen met Lucia van den Brink (Niemand zoals hij)

Bestel nu

Niemand zoals hij, de debuutroman van Lucia van den Brink, is een ontroerend verhaal over de reis van een eenzame kleindochter op zoek naar haar opa, vol karate en origami. Het gaat over een jonge vrouw, Renke, die op een dag brieven ontvangt met gevouwen kraanvogels erbij. Die blijken van haar opa te komen. Hij is naar Japan vertrokken nadat hij gediagnosticeerd werd met de spierziekte ALS. Renke gaat hem achterna reizen. Wat er uiteindelijk nog meer gebeurt met de kraanvogels, dat ga je zelf lezen in Niemand zoals hij. 

Lezersreacties:

★★★★ “‘Niemand zoals hij’ raakte me tot in mijn ziel. Het verhaal zat dagenlang in mijn hoofd.”  – Veronique’s Boekenhoekje

★★★★ “Enorm mooi geschreven, enorm eerlijk maar respectvol opgetekend wat ALS met een lichaam en mens doet. Dit is een sterk debuut, een boek dat ik zeker zal herlezen.” – Alexandra op Hebban

★★★★★ “Een mooi boek over doorzettingsvermogen, liefde, hoop, verdriet en rouwverwerking. Het is geen boek dat je even leest. Bij sommige gebeurtenissen leg je het weg om het allemaal even te overdenken. Dat doen goede boeken met je. Absoluut een aanrader.” – EMBV op Hebban

Zelf kraanvogels vouwen? Bekijk hier de video van Lucia van den Brink:

De stappen:

  1. Voor het vouwen van een kraanvogel heb je alleen maar een vierkant papiertje nodig. Eerst vouw je een + en een x in het papier door de zijdes en punten tegen elkaar aan te vouwen.
  2. Vouw het vierkant tot een kleiner vierkantje door twee diagonale vouwen naar binnen te vouwen. Leg het kleine vierkantje voor je met de opening aan de onderkant. Vouw de voorste zijdes naar voren om.
  3. Vouw de bovenste punt naar voren en doe hem dan weer omhoog. Pak de onderste punt vast en vouw deze omhoog.
  4. Vouw beide zijdes naar binnen. Draai het hele papiertje om en doe hetzelfde aan de achterkant (herhaal stap 3 aan de achterkant).
  5. Nu heb je onderaan twee losse punten. Vouw een punt schuin naar boven om. Vouw de zijkant een beetje open en vouw de omgevouwen punt er tussen. Doe dit hetzelfde met de andere punt. 
  6. Vouw nu de kop van de kraanvogel door één van beide buitenste punten schuin naar beneden om te vouwen. Daarna vouw  je de voorkant van de kraanvogel een beetje open en vouw je het snaveltje naar binnen.

Introductie video’s Niemand zoals hij:

Over Lucia van den Brink:

Lucia van den Brink (1991, Zoetermeer) studeerde Japans en journalistiek aan de Universiteit van Leiden. Ze publiceerde in De OptimistExtazeEditioThe Tittymag en De Revisor. Ook treedt ze regelmatig op spoken word-festivals op. Lucia van den Brink beoefent Wado-ryu karate op hoog niveau.