Evenement: Spoken word Sholeh Rezazadeh – Internationaal Literatuur Festival (Den Haag)

18 januari 2024 van 20:00 t/m 21:30

Vrijheid om te spreken of te schrijven is superbelangrijk maar is voor velen onmogelijk. Het festival opent met ‘human voices’ (thema van deze editie) uit Nederland en het buitenland: een unieke line up van beroemde schrijvers spreekt zich uit. Dit is zo’n avond voor inspiratie, creatieve gedachten en trefzekere woorden die diepe indruk maken. Maak kennis met de auteurs die vier heerlijke Haagse festivaldagen van zich laten horen!

De ‘Opening Night 2024’ staat in het teken van vrijheid van het woord en de kracht van literatuur, met optredens en voordrachten van de Amerikaanse auteur Celeste Ng (internationaal een van de best gelezen auteur met Aziatische roots), de Britse schrijver Aminatta Forna (o.a. Het huis met de schaduw), van Adriaan van Dis (onlangs verscheen zijn ontroerende nieuwe roman Naar zachtheid en een warm omhelzen), van Burhan Sönmez, auteur van o.a. Istanbul, Istanbul en voorzitter van schrijversorganisatie PEN International.

De jonge Haagse schrijver en spoken word artiest Daniëlle Zawadi en, begeleid door percussionist Hashem Kabreet, dichter en schrijver Sholeh Rezazadeh (o.a. de roman Ik ken een berg die op me wacht) treden op met spoken word performances.

Daarna gaat presentator Jörgen Tjon A Fong in gesprek met de Amerikaanse romanschrijver Celeste Ng (o.a. de roman Onze verloren harten) en de Franse schrijver en fotojournalist Emilienne Malfatto (o.a. De kolonel slaapt niet) over wat ‘Human Voices’ in relatie tot vrije meningsuiting voor hen betekent. Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag, geeft tot slot de officiële aftrap en opent het festival!

Boekhandel De Vries Van Stockum is elke festivaldag in de foyer van Theater aan het Spui aanwezig met rijkgevulde tafels vol boeken (zowel Engels- als Nederlandstalig) van de auteurs die optreden tijdens het festival. Grasduin heerlijk in alle moois, en wie weet is de auteur zelf aanwezig om je net gekochte boek met een persoonlijk woord te signeren.

Meer informatie en tickets: https://www.writersunlimited.nl/productie/opening-writers-unlimited-internationaal-literatuurfestival-den-haag


Ik ken een berg die op me wacht

Ik ken een berg die op me wacht

Het nieuwe boek van de auteur van De hemel is altijd paars. Een prachtige literair poëtische roman over de kracht van de natuur en het verlangen naar rust en ruimte.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen