Evenement: Lezing Yvonne Keuls – Cultuur op zondag (Den Haag)

03 september 2023 van 15:30 t/m 16:15

Tijdens alweer de zesde editie van Cultuur op zondag is Yvonne Keuls onze gastspreker en zal zij een lezing houden met de titel “Collage van Haagse verhalen”. Yvonne Keuls weet met haar scherpe observatievermogen, haar humor en speelse taalgebruik haar lezers en luisteraars aan het lachen te krijgen , maar ook menigmaal te ontroeren en tot nadenken te stemmen.  Met haar verhalen neemt ze  u aan de hand mee  zodat u zich een beeld kan vormen van haar soms amusante, soms droevige, maar in ieder geval altijd onstuimige Haagse leven.

Keuls heeft inmiddels meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Ze brak midden jaren zeventig door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat, Rapport Tommie en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving de schrijfster de Cultuurprijs van de stad Den Haag.

Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver om te spreken over hun oeuvre, een specifiek boek of over de rol van kunst in hun werk. “Cultuur op zondag” is gratis toegankelijk (vol is vol) en wordt gehouden in de Louis LXV-zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma is er in de sociëteit volop gelegenheid om na te praten.


Het verrotte leven van Floortje Bloem

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Het verrotte leven van Floortje Bloem van Yvonne Keuls zal niemand onbewogen laten. Een antwoord op de noodkreet van een aan heroïne verslaafd meisje dat bang is in het gekkenhuis terecht te komen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen