Evenement: Lezing Yvonne Doorduyn – Cultuur op Zondag (Den Haag)

05 november 2023 van 15:30 t/m 16:15

Wees welkom bij de achtste en op één na laatste editie van Cultuur op zondag in 2023 met Yvonne Doorduyn (op zondag 5 november). Yvonne Doorduyn (44) is speechschrijver bij het ministerie van Defensie en auteur van twee politieke thrillers. Eerder was zij woordvoerder en speechschrijver bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, persvoorlichter in het Europees Parlement en tien jaar politiek verslaggever bij de Volkskrant. Haar debuut Onmacht (2020) werd genomineerd voor vier Nederlandse literatuurprijzen. Haar tweede thriller De affaire verschijnt in oktober 2023.

Politieke insider Mieke Pennock interviewt Yvonne Doorduyn over haar boeken, haar werk als speechschrijver voor minister Kajsa Ollongren van Defensie en de actualiteit op het snijvlak van politiek en (sociale) media. 

Elke eerste zondag van de maand programmeert Pulchri Studio een schrijver om te spreken over hun oeuvre, een specifiek boek of over de rol van kunst in hun werk. “Cultuur op zondag” is gratis toegankelijk (vol is vol) en wordt gehouden in de Louis LXV-zaal, het programma duurt van 15.30 uur tot 16.15 uur. Na afloop van het programma is er in de sociëteit volop gelegenheid om na te praten.


De affaire

De affaire

Actuele thriller over liefdesaffaires, machtsmisbruik en corruptie binnen de Europese Unie in Brussel. Voor de lezers van Esther Verhoef en Saskia Noort. Genomineerd voor Gouden Strop 2024.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,00

Bestellen