Evenement: Lezing Suze Zijlstra – Arjati (Breda)

23 oktober 2022 van 14:30 t/m 16:30

Op 23 oktober vertelt Suze Zijlstra van 14:30-16:30 uur over de sleutelrol van vrouwen in Nederlands-Indië tijdens de Bredase Maand van de Geschiedenis.

Het is het vergeten verhaal van de Europees-Aziatische vrouwen die de raderen van de samenleving vormden. Voor haar boek onderzocht Suze Zijlstra het leven van de (Europees-)Aziatische vrouwen in haar eigen familie: van de bewoners van de achttiende-eeuwse VOC-vestiging Makassar op het eiland Sulawesi, via de suikerplantages van Oost-Java tot en met haar oma, die naar Nederland emigreerde. Aan de hand van familieverhalen en op basis van archief- en literatuuronderzoek plaatst zij hun levens in een bredere, kritische en actuele historische context. Zo maakt Suze Zijlstra in De voormoeders de complexiteit van het koloniale verleden in Nederlands-Indië op een fascinerende wijze toegankelijk voor een nieuwe generatie.

Deze activiteit maakt deel uit van het programma Indische Verhalen Breda.

Locatie: Boschstraat 22,4811 GH Breda

Meer informatie: https://www.maandvandegeschiedenis.nl/page/25807/de-voormoeders


De voormoeders

De voormoeders

Aan de hand van familieverhalen, archief- en literatuuronderzoek plaatst Suze Zijlstra in De voormoeders de levens van haar Europees-Aziatische voorouders in een bredere historische context.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 28,99 met gratis verzending.

Bestellen