Evenement: Lezing Suzanna Jansen – Museum de Schat van Simpelveld (Simpelveld)

07 juli 2024 van 11:00 t/m 13:00

Op zondag 7 juli 2024 is bestsellerauteur Suzanna Jansen te gast bij Museum de Schat van Simpelveld voor een lezing over haar boek De Omwenteling of de eeuw van vrouw.

Suzanna in haar eigen persoonlijke en meeslepende stijl de omwenteling die de vrouwenemancipatie in de twintigste eeuw heeft doorgemaakt. Aan de hand van de levens van haar moeder en zussen doorloopt ze de grote veranderingen op het gebied van vrouwenrechten in een eeuw die zij ook wel treffend ‘de eeuw van de vrouw’ noemt.

Het boek vormde een grote inspiratiebron bij de totstandkoming van de tentoonstelling Sisterhood, die nog tot en met 1 september te zien is in het museum. Zowel het boek als de tentoonstelling geven een overzicht van de rechten, plichten en kansen die vrouwen hadden in de afgelopen eeuw, maar benadrukken daarbij dat het niet gaat om een vrouwengeschiedenis, maar om de geschiedenis van ons allemaal.  

De lezing duurt ongeveer twee uur. Een koffiepauze is daarbij inbegrepen. Aansluitend aan de lezing is er de mogelijkheid om het museum en in het bijzonder de tentoonstelling Sisterhood te bezichtigen. Toegang tot het museum is inbegrepen in de ticketprijs.

Meer informatie en tickets: https://deschatvansimpelveld.nl/lezing-schrijfster-suzanna-jansen/


De omwenteling

De omwenteling

De omwenteling, van meesterverteller Suzanne Jansen en van podcast De eeuw van de vrouw, vertelt de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen