Evenement: Lezing Suzanna Jansen – De Nieuwe Boekhandel (Amsterdam)

14 december 2023 van 19:30 t/m 21:30

Op donderdag14 december 20.00 (inloop 19.30 uur) geeft Suzanna Jansen een lezing bij de Nieuwe Boekhandel in Amsterdam. Toegang is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: delijnenwaarlangs@gmail.com

Beeldend kunstenaars Dominique Panhuysen en Danielle van Vree maakten samen de filminstallatie De lijnen waarlangs wij lopen en interviewden daarvoor hun beide moeders.
In het kader van het project nodigden ze Suzanna Jansen uit een lezing te komen geven over haar boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Het boek was een bron van herkenning en inspireerde de kunstenaars en hun moeders bij het ontwikkelen van de film.

Suzanna Jansen is bekend van onder meer Het pauperparadijs. In haar nieuwste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw schetst ze de afgelopen honderd jaar vanuit het perspectief van vrouwen. Haar moeder, hoofdpersoon in het boek, leefde een groot deel van die eeuw in de buurt, in Slotermeer.

De filminstallatie is t/m 16 december te zien in OBA Mercatorplein.
Suzanna Jansen over De lijnen waarlangs wij lopen: ‘Het is een prachtige film, zo raak en liefdevol gemaakt. Onder de trots voel je het pijnlijke dat er in vrouwenlevens is geweest.’


De omwenteling

De omwenteling

De omwenteling, van meesterverteller Suzanne Jansen en van podcast De eeuw van de vrouw, vertelt de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen