Evenement: Lezing Suzanna Jansen – De Knoptoren (Sint-Oedenrode)

23 februari 2024 van 20:00 t/m 21:30

Op vrijdag 23 februari geeft Suzanna Jansen om 20:00 uur een lezing in de Knoptoren over haar boek De omwenteling, of de eeuw van de vrouw.

Journaliste en schrijfster Suzanna Jansen (Amsterdam, 1964) was al eerder in Sint-Oedenrode vanwege haar bekroonde boek Het Pauperparadijs. Dit boek had een overweldigend succes en is daarom door haar bewerkt tot toneelvoorstelling. In 2022 verscheen het vervolg van deze familiegeschiedenis De omwenteling of de eeuw van de vrouw.

Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt ze hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoe de strijd verliep om te worden behandeld als gewoon mens. Gaandeweg ontdekt haar moeder dat ze ook mag verlangen naar een ander leven. De langzame maar niet te stoppen emancipatie van de vrouw krijgt hier een heel persoonlijk gezicht.

Meer informatie en tickets: https://www.rooiskultuurkontakt.nl/lezing-suzanna-jansen


De omwenteling

De omwenteling

De omwenteling, van meesterverteller Suzanne Jansen en van podcast De eeuw van de vrouw, vertelt de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen