Evenement: Lezing Suzanna Jansen – Bibliotheek Kennemerwaard (Castricum)

15 november 2022 van 19:30 t/m 21:30

Op dinsdag 15 november komt Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, naar Bibliotheek Castricum, Geesterduinweg 1. Zij presenteert en vertelt over de totstandkoming van haar nieuwe boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Aansluitend zal Suzanna haar nieuwe boek signeren.

De omwenteling of de eeuw van de vrouw is een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Suzanna Jansen schetst in haar nieuwe boek de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

In haar persoonlijke, meeslepende stijl legt zij de anatomie bloot van de tergend trage, maar niet te stuiten omwenteling van de emancipatie. En ze toont dat de genderverhoudingen van onze tijd hierin hun wortels hebben. Suzanna Jansen weet in De omwenteling of de eeuw van de vrouw als geen ander met een klein verhaal een grote geschiedenis te vertellen. De lezing maakt onderdeel uit van het programma van de themamaand Nederland Leest.

Toegang voor bibliotheekleden is € 6,00. Voor niet-leden € 7,50.

Locatie: Geesterduinweg 1, 1902 CB Castricum


De omwenteling

De omwenteling

De omwenteling, van meesterverteller Suzanne Jansen en van podcast De eeuw van de vrouw, vertelt de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen