Evenement: Lezing Suzanna Jansen – Bibliotheek Deventer (Deventer)

24 november 2022 van 19:30 t/m 21:30

Auteur, journalist en meesterverteller Suzanna Jansen verzorgt op uitnodiging van Zonta een lezing op donderdag 24 november in de Bibliotheek Centrum . Ze komt vertellen over haar nieuwste boek, ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’. Hierin beschrijft Jansen de afgelopen eeuw vanuit het perspectief van de vrouw.

Voor de pauze gaat Suzanne vertellen over haar nieuwste boek en de pauze gaan we in gesprek met Susanna onder leiding van Mariska de Groot en Alice van Diepen.

De Omwenteling
Rode draad in ‘De omwenteling’ is het leven van Betsy Jansen-Dingemans, moeder van schrijfster Suzanna Jansen. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.

In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.

Suzanna Jansen
Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. Als journalist schreef ze voor De Morgen, NRC Handelsblad, Trouw, HP/De Tijd en Opzij, en werkte ze tevens voor zowel de VPRO als de VRT. In 2008 verscheen Het Pauperparadijs. Het boek groeide uit tot een bestseller, waarvan inmiddels meer dan 325.000 exemplaren zijn verkocht.

Locatie: Stromarkt 18, 7411 PK Deventer
Tickets: €7,50, incl. drankje. Tickets zijn hier verkrijgbaar.


De omwenteling

De omwenteling

De omwenteling, van meesterverteller Suzanne Jansen en van podcast De eeuw van de vrouw, vertelt de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen