Evenement: Lezing Suzanna Jansen – Bibliotheek De Lage Beemden (Gemert)

21 maart 2024 van 20:00 t/m 22:00

Op donderdag 21 maart om 20:00 uur geeft Suzanna Jansen een lezing over haar boek De omwenteling, of de eeuw van de vrouw te De Eendracht Cultuurhuis Gemert in samenwerking met bibliotheek De Lage Beemden.

Suzanna Jansen (1964) is geboren en getogen in Amsterdam. Na een jaar op een balletopleiding stapt ze over naar de studie Communicatie. In de jaren negentig verhuist ze naar Moskou omdat ze daar betrokken is bij de oprichting van het uitgeefconcern van Annemarie van Gaal en Derk Sauer. In Moskou kiest ze voor journalistiek, ze doet als freelancer research voor documentaires en ze is correspondent voor verschillende dagbladen. Terug in Nederland maakt ze reportages voor verschillende kranten. Een beoogd artikel over roemruchte bedelaarskoloniën van Veenhuizen loopt uit op een boek. In januari 2008 verschijnt Het pauperparadijs. Dit boek wordt onverwacht een bestseller, waarvan nu ruim 300.000 exemplaren zijn verkocht. Het is ook vertaald in het Duits en het Spaans. In haar laatste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw (2022) beschrijft ze hoe het leven van vrouwen in honderd jaar is veranderd. Ze kiest voor een ‘kleine’ geschiedenis om de ‘grote’ te vertellen: haar moeder, haar vader, haar oudere zus en zijzelf vormen de rode draad. Met dit verhaal legt ze de achtergrond bloot van de genderverhoudingen van onze tijd. Een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Meer informatie en tickets: https://delagebeemden.op-shop.nl/1440/literair-caf-suzanna-jansen/21-03-2024


De omwenteling

De omwenteling

De omwenteling, van meesterverteller Suzanne Jansen en van podcast De eeuw van de vrouw, vertelt de geschiedenis van de vrouw in Nederland. Persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen