Evenement: Lezing Jeroen van Bergeijk – Boekhandel Veenerick (Roelofarendsveen)

07 november 2023 van 20:00 t/m 21:30

Op 7 november om 20:00 uur zal Jeroen van Bergeijk een lezing geven bij boekhandel Veenerick over zijn boek Undercover aan het werk. Aansluitend zal hij signeren.

Wat gebeurt er aan de onderkant van de arbeidsmarkt?

Met die vraag in het achterhoofd stortte undercoverjournalist Jeroen van Bergeijk zich de afgelopen zes jaar in banen waarvoor nauwelijks kwalificaties nodig zijn. Want wie zorgt ervoor dat jouw bol.com-pakketje de volgende dag al wordt bezorgd? Wie neemt de telefoon op als je een klantenservice belt? En wie brengt jouw koffer op de plaats van bestemming? Zaken waarmee vrijwel elke Nederlander te maken heeft, maar waarvan weinigen weten hoe het er precies aan toegaat.

De afgelopen veertig jaar is de economie zo’n 40 procent gegroeid, maar de daadwerkelijke inkomens zijn achtergebleven. De mensen wie het goed gaat – vaak de theoretisch geschoolden – begrijpen doorgaans maar weinig van de praktisch opgeleiden, en de kloof tussen hen wordt almaar groter. Undercover aan het werk is een poging daar iets aan te veranderen.

Daarnaast schetst Jeroen van Bergeijk zijn werdegang als undercoverjournalist. Hij vertelt over de angst om betrapt te worden, de vele morele valkuilen van de undercoverjournalistiek en zijn groeiende weerzin tegen het zich voortdurend anders moeten voordoen dan wie hij werkelijk is.

Kan en wil hij nog langer liegen om de waarheid te vertellen?

Toegang tot deze interessante avond is €7,50 (inclusief een heerlijke koffie of thee in de koffiebar). Tickets: https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/2141

Boek bestellen via libris.nl/veenerick/9789026362217


Undercover aan het werk

Undercover aan het werk

Journalist Van Bergeijk laat in zijn verontrustende undercoverreportages zien hoe het werkelijk is aan de onderkant van de huidige arbeidsmarkt. Winnaar Brusseprijs, beste journalistieke boek 2023.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen