Evenement: Lezing/cursus Ad Vingerhoets – Volksuniversiteit Amsterdam (online)

24 november 2022 van 19:00 t/m 21:00

De online lezing Emoties: zoveel meer dan gevoelens is gebaseerd op mijn recente boek De emotionele mens. Daarin reken ik af met het idee dat emoties alleen maar gevoelens zijn, die vaak ook nog eens de oorzaak zijn van veel ellende en problemen. Integendeel, ik laat zien dat ze ons denken en beslissen, ons gedrag, en soms zelfs ook sommige fysiologische processen in positieve zin beïnvloeden, zodat we sneller en adequater kunnen reageren op allerlei, voor ons belangrijke, situaties. De evolutie heeft ons juist met allerlei emoties uitgerust om problemen te voorkomen of op te lossen.

Sommige emoties (bijv. angst en walging) waren/zijn letterlijk van levensbelang, voor anderen geldt dat ze essentieel zijn voor ons sociale en morele functioneren (bijv. schaamte, spijt, schuld, ontroering, morele walging). We kunnen deze emoties zelfs zien als de basis van ons morele kompas.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Prijs: €14,50. Schrijf je hier in.


De emotionele mens

De emotionele mens

In De emotionele mens ontrafelt Ad Vingerhoets, gewapend met de actueelste wetenschappelijke inzichten, de kern van onze emoties als angst, blijdschap, verdriet, trots, spijt, nostalgie en walging.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen