Evenement: Lezing Ad Vingerhoets – Volksuniversiteit Utrecht (Utrecht)

19 oktober 2022 van 19:30 t/m 21:30

Emoties hebben een wat kwalijke reputatie. Als van iemand gezegd wordt dat hij of zij emotioneel is, dan is dat meteen ook een diskwalificatie van zo iemand. Wat die persoon dan nog zegt of doet, kun je niet serieus nemen. Emoties worden dan ook gezien als de bron van veel, met name interpersoonlijke ellende. Dat staat echter haaks op wat de wetenschap ons leert over emoties. Emoties zijn van essentieel belang om goed te functioneren. Of het nu gaat om overleving (angst en walging) of om sociaal en moreel functioneren (schuld, schaamte, spijt, dankbaarheid, ontroering, etc.), zonder onze emoties zouden wij nooit ons huidige niveau van beschaving bereikt hebben. 

Locatie: Gebouw Volksuniversiteit (klik hier voor de adresgegevens)

Prijs: €25,-

Meer informatie en tickets: https://www.volksuniversiteitutrecht.nl/mens-en-maatschappij/filosofie-pop-wetenschappelijk/lezing-emoties-zoveel-meer-dan-gevoelens


De emotionele mens

De emotionele mens

In De emotionele mens ontrafelt Ad Vingerhoets, gewapend met de actueelste wetenschappelijke inzichten, de kern van onze emoties als angst, blijdschap, verdriet, trots, spijt, nostalgie en walging.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen