Evenement: Lezing Ad Vingerhoets – OKW (Apeldoorn)

12 oktober 2022 van 20:00 t/m 23:00

Emoties hebben een wat kwalijke reputatie. Als van iemand gezegd wordt dat hij of zij emotioneel is, dan is dat meteen ook een diskwalificatie van die persoon. Wat die persoon dan nog zegt of doet, kun je niet serieus nemen. Emoties worden dan ook gezien als de bron van veel, met name interpersoonlijke ellende. Dat staat echter haaks op wat de wetenschap ons leert over emoties. Emoties zijn van essentieel belang om goed te functioneren. Of het nu gaat om overleving (angst en walging) of om sociaal en moreel functioneren (schuld, schaamte, spijt, dankbaarheid, ontroering, etc.), zonder onze emoties zouden wij nooit ons huidige niveau van beschaving bereikt hebben. 
In deze lezing wordt duidelijk gemaakt hoe en waarom emoties zo belangrijk voor ons zijn (geweest), maar ook waarom en wanneer het zo mis kan gaan met emoties.

Ad Vingerhoets (1953) is emeritus hoogleraar Emoties en Welbevinden van Tilburg University. Hij was verbonden aan het Departement Medische & Klinische Psychologie. Zijn expertise ligt op het gebied van stress en emoties, en kwaliteit van leven. Met name zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, heimwee en nostalgie, maar vooral naar huilen trok veel (inter)nationale mediabelangstelling. Naast zijn publicaties in vaktijdschriften, schreef hij ook populaire boeken over, onder andere, huilen (Tranen: Waarom mensen huilen) en emoties (De emotionele mens).

Meer informatie en tickets: https://www.gigant.nl/evenement/okw-lezing-emoties-zoveel-meer-dan-gevoelens-2/


De emotionele mens

De emotionele mens

In De emotionele mens ontrafelt Ad Vingerhoets, gewapend met de actueelste wetenschappelijke inzichten, de kern van onze emoties als angst, blijdschap, verdriet, trots, spijt, nostalgie en walging.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen