Evenement: Interview Sholeh Rezazadeh – Royal Theater (Roermond)

19 november 2023 van 14:00 t/m 16:00

Schrijver, dichter en performer Sholeh Rezazadeh (1989) kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. In 2021 verscheen haar romandebuut De hemel is altijd paars, een prachtig verhaal over liefde, verlangen en herinneringen. Het boek werd bekroond met de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 en met de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Het stond bovendien op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 en de Hebban Debuutprijs 2022.

In september jl. verscheen haar nieuwe boek: Ik ken een berg die op me wacht, een weergaloos mooie roman over het verlangen naar rust en ruimte. In de poëtische stijl die herkenbaar is van haar debuutroman vertelt Sholeh Rezazadeh het bijzondere verhaal van Alma en Saray, van de Aras en de Amstel.

Presentator, journalist en schrijver Leon Verdonschot gaat met Sholeh Rezazadeh in gesprek over haar boeken, schrijverschap en Iraanse achtergrond. Ook draagt ze voor uit eigen werk.

Tussendoor treedt ook nog de 18-jarige Lena Claessen uit Roermond op. Ze heeft onlangs met haar gedicht ‘Handleiding voor een confrontatie met de schemer’ de landelijke finale van Kunstbende gewonnen in de categorie Taal.

Verheug je op een boeiende en mooie zondagmiddag!

Wanneer: zondag 19 november 2023 van 14.00-16.00 uur (inclusief boekenverkoop door Bruna Roermond en signeren)

Waar: Royal Theater, Hamstraat 7A in Roermond

Entree: €7,50 voor leden, €10,- voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

Tickets: www.bibliorura.nl/tickets


Ik ken een berg die op me wacht

Ik ken een berg die op me wacht

Van de auteur van De hemel is altijd paars. Een prachtige literair poëtische roman over de kracht van de natuur en het verlangen naar rust en ruimte. Genomineerd voor de EU Prize For Literature.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen