Evenement: Interview Sholeh Rezazadeh – Boeken bij Betje (Middenbeemster)

14 april 2022 van 19:30 t/m 21:30

Op donderdagavond 14 april ontvangt Boeken bij Betje Sholeh Rezazadeh. Deze uit Iran afkomstige jonge schrijfster is nog maar krap zeven jaar in Nederland en zag nu al kans om haar debuutroman De hemel is altijd paars te schrijven in de taal van haar nieuwe thuisland. Een knappe prestatie! Het boek kreeg een warme ontvangst in de pers. Het stond gelijk al op de longlist voor de Libris Literatuurprijs, sleepte de Vlaamse Bronzen Uil in de wacht, en was het onderwerp van de Brommer op Zee-leesclub.

De hemel is altijd paars vertelt het verhaal van Arghavan, een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Ze worstelt om hier een nieuw leven op te bouwen en wordt geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Het is een poëtisch en ontroerend verhaal met aandacht voor de kleine dingen in het leven.

Vaste Boeken bij Betje-interviewer, Alexander Reeuwijk kent Sholehs land van herkomst erg goed. Hij schreef er het boek Achter de sluier het land, reizen door Iran over. De ideale gesprekspartner dus! Dat gaat vast weer erg mooi worden!

Locatie: Cultureel Centrum Onder de Linden Middenweg 150 Middenbeemster
Tijd:
Inloop vanaf 19.30 uur. aanvang 20.00 uur
Entree: € 12,-, Reserveren via boekenbijbetje@gmail.com


De grijze kitten en de monnik

Prachtige roman op de grens van een liefdesverhaal en inspirerende non-fictie vol inzichten over hoe je een gelukkig leven leidt. Voor de lezers van Charlie Mackesy, Haemin Sunim en Hiro Arikawa.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 12,99

Bestellen