Evenement: Interview Sacha Bronwasser – ILFU (Utrecht)

30 september 2023 van 14:00 t/m 14:45

Wat als je (beste) vrienden er compleet andere idealen op nahouden? En wat als de idealen van de een, ten koste gaan van de ander? De Pakistaans-Britse auteur Kamila Shamsie en de Nederlandse Sacha Bronwasser schreven hele verschillende romans, maar vriendschap, verraad en moraal zijn in beide boeken het grote thema. De auteurs worden geïnterviewd door Gülden Ilmaz.

In haar nieuwste boek Beste vrienden vertelt de Pakistaans-Britse auteur Kamila Shamsie het verhaal van twee vrouwen die samen opgroeien in Pakistan, allebei in Londen terechtkomen en in hun werkende en politieke leven tegenover elkaar komen te staan. De een werkt voor een mensenrechtorganisatie, de andere is een rijke techondernemer, polarisatie ligt op de loer. Wanneer verraad je een vriendschap; wanneer je idealen? Ook in de inmiddels overal bejubelde roman Luister van Sacha Bronwasser, over een jonge fotografe in het Parijs van de aanslag op o.a. Charlie Hebdo, gaat het om vriendschap en verraad en over hoe vertrouwen beschaamd kan worden door ambitie of een ideaal. Twee boeken over moraliteit binnen vriendschap en opgroeien tegen de achtergrond van politieke onrust; twee schrijvers met een uitgesproken en stevige stem, betrokken bij de wereld én bij het persoonlijke.

De ontmoeting tussen Kamila Shamsie en Sacha Bronwasser is onderdeel van het festivalprogramma Exploring Stories. Je koopt een ticket voor de hele dag en bepaalt zelf welke schrijversgesprekken je wilt bijwonen. Je toegangsbewijs is dus geldig voor de gehele dag en alle programma’s. Reserveren voor een bepaald onderdeel is niet mogelijk; programma’s kun je bijwonen zolang er ruimte in de betreffende zaal is.

Locatie: TivoliVredenburg

Meer informatie en tickets: https://ilfu.com/agenda/kamila-shamsie-en-sascha-bronwasser-over-vriendschap-en-moraal


Luister

Luister

Genomineerd voor de Shortlist Libris Literatuurprijs 2024; de veel bejubelde roman en door Het Parool, de Volkskrant, Trouw en NRC uitgeroepen als een van de beste boeken van 2023.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen