Evenement: Interview Hassnae Bouazza – Theaterfestival Laatbloeiers (Utrecht)

31 oktober 2023 van 10:00 t/m 18:00

Journalist en columnist Yasmina Aboutaleb ontmoet de schrijfsters Hassnae Bouazza en Roline Redmond op 31 oktober a.s. op het theaterfestival Laatbloeiers in Tivoli Vredenburg.

Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een intiem portret van een moeder en dochter, boordevol moederliefde. Ze vertelt over de kracht van onzichtbare moeders en de blijvende troost van smaken en geuren. Hassnae vertelt: “Als je opgroeit in een wit dorpje, waar je nooit het gevoel hebt gekregen dat je geaccepteerd wordt, dan nestelt zich dat in je DNA. Het gevoel van minachting, van racisme. Mijn moeder was mijn baken in mijn leven, zij zorgde voor troost en geborgenheid en gaf me het gevoel erbij te horen. Bij haar, bij de wereld, al was zij zelf ook een buitenstaander.’ Hoe zit dat precies? 

Roline Redmond schreef De Doorsons – een indrukwekkende kroniek van haar eigen tot slaven gemaakte familie. Zij won hiermee de Brusseprijs 2022 voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Redmond sprak voor haar boek onder meer met familieleden en reisde daarvoor naar Suriname. “Als ik dat niet deed, zouden ze gewoon sterven”, zei ze hierover. “Dan zou er niemand meer zijn om het verhaal te vertellen over onze familie.” Heel veel verhalen waren er ook niet meer, want mensen keken niet achterom. “De mensen die overgebleven waren, die hielden hun mond dicht. Die moesten door. De pijn was te groot om het verhaal over te vertellen.”

Meer informatie (tijden/tickets): https://laatbloeiers.nl/festival/laatbloeiers/


Een koffer vol citroenen

Een koffer vol citroenen

Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een requiem en liefdevol portret van een moeder en dochter. Het toont de kracht van moederliefde en de blijvende troost van smaken en geuren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen