Evenement: Interview Dana Smit & Casper Luckerhof – Kennemer Boekhandel (Haarlem)

14 juni 2022 van 20:00 t/m 22:00

Haarlemmers Dana Smit en Casper Luckerhof zaten in dezelfde klas op het Kennemer Lyceum. Op dinsdagavond 14 juni 2022 interviewen de twee literaire beloftes elkaar bij Kennemer Boekhandel over hun recent verschenen boeken. Het belooft een boeiende avond te worden waarin het gesprek vooral zal gaan over hun boeken, schrijverschap, doorzettingsvermogen en natuurlijk herinneringen.

Casper Luckerhof presenteert deze avond zijn nieuwe boek Rusteloos: het ongelooflijke en waargebeurde verhaal van een persoonlijke zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid.

In 2017 reist Casper Luckerhof naar Nepal. Zijn plan is om een boek te schrijven over de Boeddha, de grootste wijsgeer uit het Oosten, waarin hij hem ontmaskert als een machtsbeluste sekteleider. Alleen zo kan hij een punt zetten achter een jeugd vol spiritualiteit en zijn ouders bewijzen dat hij zijn eigen leven kan leiden. Maar het loopt anders. Voor de lezers van Wild van Cheryl Strayed en Met Nietzsche de bergen in van John Kaag.

Dana Smit werkte als detective bij de Londense politie, als BBC-actrice en heeft een indrukwekkende modellencarrière achter de rug. Voor haar thriller Zonder schuld haalde ze inspiratie uit haar eigen leven en haar carrière. Smit wordt nu al vergeleken met gevestigde thrillerauteurs als Esther Verhoef en Saskia Noort.

In Zonder schuld kaart ze ook onderliggende maatschappelijke vraagstukken aan, bijvoorbeeld dat hetzelfde gedrag andere consequenties kan hebben als je uit een goed milieu komt. Wat bij de rijkere mensen bejubeld wordt, wordt bij de armere mensen al gauw afgestraft. Iets wat voor Smit pijnlijk duidelijk werd toen ze onderdeel uitmaakte van de modellenwereld.

Datum: 14 juni 2022
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3 te Haarlem)
Entree: €7,50 (inclusief dorstlesser)
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944


Nachttrein naar Berlijn

Nachttrein naar Berlijn

Prachtig essay waarin opnieuw betekenis wordt gegeven aan een beladen treinreis.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 6,99

Bestellen