Evenement: Historisch Café Amsterdam met Loes Hegger

09 maart 2022 van 20:00 t/m 22:00

Na drie maanden van noodgedwongen pandemische winterslaap komt Historisch Café terug! Op woensdag 9 maart ontvangen we Tim Smeets voor een gesprek over de toekomst van openluchtmusea. Na de pauze en de column vertelt Loes Hegger over haar jeugd in Villa De Wartburg, het door haar ouders gerunde opvanghuis voor weggelopen priesters en seminaristen.

Het programma begint om 20:00u. Vanaf 21:05 gaat Koen de Groot in gesprek met Loes Hegger over Villa De Wartburg. “Vanuit de hele wereld wisten weggelopen en verbannen seminaristen en pastoors vanaf 1962 de weg naar Villa De Wartburg te vinden. Daar, in villadorp Velp, vonden zij rust en onderdak in het opvanghuis van ex-priester Herman Hegger en zijn vrouw Willy. Hun dochter Loes Hegger groeide te midden van deze gevallen priesters op en schreef met Villa De Wartburg de geschiedenis van het asielzoekerscentrum avant la lettre. We gaan met haar in gesprek over dit bijzondere opvanghuis.

Loes Hegger groeide op in een gezin van zeven kinderen in het villadorp Velp. Nadat haar vader Herman uit het klooster was getreden, besloot hij samen met zijn vrouw Willy afvallige priesters op te vangen. Hun huis – De Wartburg, vernoemd naar het kasteel van Maarten Luther – werd een asielzoekerscentrum avant la lettre.”

Alle informatie is hier te vinden: historischcafe.nl