Evenement: Gesprek Ingrid de Vries – Bibliotheek St.-Annaparochie (St.-Annaparochie)

06 oktober 2023 van 10:00 t/m 11;30

Koffieochtend op vrijdag 6 oktober met Ingrid de Vries, schrijfster van het boek Water Val. Ingrid woont op de Oudebildtdijk, onder Oude Bildtzijl. Water Val is haar tweede boek en gaat over de bijzondere vriendschap tussen Hamid en Einar, twee puberjongens die moeten laveren tussen groepsdruk en moraal. Ingrid vertelt over dit boek, maar ook over andere zaken die haar raken.

Laat je je meeslepen door de groep, of volg je de stem van je geweten?
De roman Water Val gaat over twee kwetsbare pubers; over het gevoel alleen te staan in een wereld waar niemand je begrijpt. Maar wat gebeurt er, als er opeens iemand is met wie je je verbonden voelt, die je uit je isolement haalt?
Einar is net verhuisd naar een nieuwe plek en begint op een nieuwe school. Thuis is hij de speelbal van zijn ruziënde ouders. Hamid is met zijn moeder en zusje gevlucht uit Afghanistan. Beiden proberen in een niet-vertrouwde omgeving hun hoofd boven water te houden. Einar wordt daarin gesterkt door zijn populariteit op school. Hamid wordt gepest, maar tracht de dagelijkse vernederingen van klasgenoten te negeren. Hij heeft ergere dingen meegemaakt.
Wanneer ze tegen hun zin moeten samenwerken voor een schoolopdracht, raken ze steeds meer bij elkaar betrokken. Het brengt ze in verwarring: wat moeten ze met dit gevoel? Is het vriendschap, liefde misschien? Moet het een naam hebben?
Intussen gaan klasgenoten steeds verder met hun getreiter en bedenken een rottig plan. Einar komt voor de keuze te staan: doet hij mee met de groep, of gaat hij zijn eigen weg?

Bibliotheek St.-Annaparochie: vrijdag 6 oktober van 10:00 – 11:30 uur.
Vrije inloop, iedereen is van harte welkom. De koffie staat klaar!


Water val

Water val

In dit coming of age verhaal groeien twee puberende scholieren, die elkaars tegenpolen zijn, onverwachts naar elkaar toe. Voor de lezers van André Aciman en Tomasz Jedrowski.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen