Evenement: Filmavond Tatiana de Rosnay – Filmhuis Fraterhuis (Zwolle)

03 juli 2024 van 12:30 t/m 16:00

Op woensdag 3 juli organiseren Ambo|Anthos uitgevers en filmhuis Fraterhuis in Zwolle een boek/filmavond ter ere van het verschijnen van Sterrenstof, de nieuwe roman van Tatiana de Rosnay. Op deze unieke avond wordt de film The Misfits vertoond met voorafgaand een korte introductie door Tatiana de Rosnay over haar boek en de film als inspiratie. Vóór de filmvertoning zal Tatiana de Rosnay haar roman signeren.

Het is 1961 als een crew uit Hollywood neerstrijkt in het Mapes Hotel in Reno om de film The Misfits op te nemen. Onder hen zijn Clarke Gable, Montgomery Clift, Arthur Miller en Marilyn Monroe.

Dit gegeven inspireerde de Franse bestsellerschrijfster Tatiana de Rosnay tot het schrijven van de roman Sterrenstof. Zij gaf de hoofdrol van haar boek aan het kamermeisje Pauline, dat de kamer van Marilyn Monroe schoonmaakt. Vanuit het perspectief van Pauline zien we Marilyn Monroe, waarmee het niet goed gaat. Terwijl Pauline de kamer stofzuigt en afstoft, komen er dokters, visagisten, kappers, masseurs, en coaches langs om de zieke Mrs Miller op te lappen tot de superster Marilyn Monroe. Iets wat voor de buitenwereld verborgen moet blijven, voor hen mag Monroe alleen maar het icoon zijn, zoals we haar nu kennen. Pauline is discreet, ze namelijk genoeg eigen problemen.

Sterrenstof leest als een kijkje achter de schermen van de opnames van The Misfits. Evenals een niets verhullend beeld van de laatste levensfase van Marilyn Monroe, die een jaar later overleed.  

Tijden: 12.30 – 16.00 uur

Tickets: https://www.filmtheaterfraterhuis.nl/films/presentatie-sterrenstof-the-misfits (€16,-)


Sterrenstof

Sterrenstof

De nieuwe van De Rosnay, bekend van de bestseller Haar naam was Sarah. Een meeslepende roman over een kamermeisje en een van de grootste filmsterren ooit.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen