Evenement: Evenement Yvonne Keuls – Bibliotheek aan den IJssel (Krimpen a/d IJssel)    

24 november 2022 van 19:30 t/m 21:00

Het geschenkboek van Nederland Leest 2022 is Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Met dit boek richtte Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Yvonne Keuls werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Yvonne Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte.

Het Cultuurcafé is een inspiratie -en netwerkbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuur. De vierjaarlijkse Cultuurcafés worden georganiseerd door Synerki i.s.m. Streekmuseum, Muziekschool en Bibliotheek aan den IJssel met afwisselende thema’s muziek, erfgoed en literair.

Inloop vanaf 20.00 uur.
Lezing 20.30 uur
Afsluitende borrel 21.30 uur

Tickets zijn €2,50 incl kopje koffie/thee bij binnenkomst en 1 consumptie na afloop van de lezing.


Mevrouw mijn moeder

Mevrouw mijn moeder

Een liefdevol monument voor een bijzondere moeder

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,99

Bestellen