Evenement: Evenement Sholeh Rezazadeh en Hassnae Bouazza – Conversations (Arnhem)

28 oktober 2022 van 13:30 t/m 16:30

Tijdens het terugkerende symposium Conversations gaan mensen uit de literaire sector met elkaar in gesprek over thema’s die belangrijk zijn voor iedereen binnen de literaire wereld: van makers en podia tot beleidsmakers en uitgevers. Dit Engelstalige programma zal worden gemodereerd door Frank Tazelaar, directeur van De Nieuwe Oost en Wintertuin. Het programma zal ook via een livestream beschikbaar zijn voor internationaal publiek.

Ronde 1: 14.00u
De eerste ronde zal ingaan op de huidige staat van de literatuur. De komst van de pandemie heeft voor veel verschuivingen gezorgd; in de manier waarop we ruimtes inrichten en bewonen, hoe mensen met elkaar omgaan en hoe ze met elkaar kunnen communiceren. Welke effecten zijn er waar te nemen in het literaire landschap, en welke lessen kunnen we daaruit leren?
Het panel van de eerste ronde bestaat uit o.a. Evi Hoste, vertaler en redacteur bij Uitgeverij Pluim. Dichter en universitair docent Alfred Schaffer en schrijver en columnist Hassnae Bouazza leveren een bijdrage via een videoboodschap.

Panelleden: Evi Hoste (vertaler en redacteur bij uitgeverij Pluim) en anderen
Videobijdragen: Alfred Schaffer (dichter en universitair docent aan de Universiteit Stellenbosch), Hassnae Bouazza (schrijver en columnist)

Ronde 2 15.00u
Niet alleen het landschap verandert, maar ook degenen die zich daarbinnen bewegen. De rol van de auteur verandert, maar op welke manier? Is collectief werken de toekomst, en hoe verhouden we ons daartoe? Tijdens de tweede ronde van dit gesprek gaan auteurs Sholeh Rezazadeh en Lina Simutytė en docent en curator Chadiedja Buijs met elkaar in gesprek.
Schrijver en graphic designer Sherida Kuffour en programmamaker en vertaler Annie Rutherford leveren videobijdragen.

Panelleden: Sholeh Rezazadeh (schrijver), Writer-in-Residence Lina Simutytė (dichter), Chadiedja Buijs (docent en curator)
Videobijdragen: Sherida Kuffour (schrijver en graphic designer), Annie Rutherford (programmaker and vertaler)

Bestel hier je gratis ticket voor Conversations in Theater a/d Rijn op vrijdag 28 oktober.

Locatie: Theater a/d Rijn | Arnhem