Evenement: Evenement Sholeh Rezazadeh – Bibliotheek Laakkwartier (Laak)

19 januari 2024 van 15:00 t/m 15:30

Vrijdagmiddag 19 januari 2024 is schrijver en dichter Sholeh Rezazadeh in Laak ter gelegenheid van het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag (18-21 januari). Ze draagt gedichten voor, muzikaal op handpan begeleid door percussionist Hashem Kabreet, in Bibliotheek Laakkwartier, Vadercentrum-ADAM en het VrouwenBuurtLab. Gratis toegankelijk, iedereen is welkom!

Sholeh Rezazadeh wint in 2019 de El Hizjra-prijs voor haar poëzie en bereikt de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam in 2020. Ze schrijft twee prachtige bestseller-romans in het Nederlands: De hemel is altijd paars en Ik ken een berg die op me wacht. Haar boeken, gedichten en spoken word-optredens gaan over familie, identiteit, liefde, migratie en natuur.

Sholeh en Hashem treden op:
15:00-15:30 uur in Bibliotheek Laakkwartier, Linnaeusstraat 2
15:45-16:15 uur in Vadercentrum-ADAM, Jonckbloetplein 24
16:30-17:00 uur in VrouwenBuurtLab Laak, Van Meursstraat 1

Sholeh Rezazadeh (Iran, 1989) – schrijver, dichter, performer en columnist – krijgt veel bijval en prijzen voor haar eerste roman De hemel is altijd paars (2021): lezers zijn ontroerd door het verhaal over een jonge vrouw die werkt in een kringloopwinkel, verliefd wordt op een muzikant en met liefde en pijn terugdenkt aan haar geboorteland Iran. Rezazadeh, die geneeskunde studeerde, komt in 2015 naar Nederland. Ze publiceert in onder meer NRC, De Gids, Awater, De Poëziekrant en is columnist van Het Financieele Dagblad.

Haar tweede roman Ik ken een berg die op me wacht verschijnt in 2023. In dezelfde poëtische stijl als haar eerste roman, vertelt Rezazadeh over een vrouw die haar leven omgooit en van Amsterdam naar Iran reist om zich aan te sluiten bij een nomadenfamilie: een verhaal over verlangen naar rust en ruimte, verteld vanuit het perspectief van een rivier.

Hashem Kabreet is percussionist, trainer en workshopleider. Hij speelt op oriëntaalse en wereld-slagwerkinstrumenten (frame drum, darbouka, djembe, cajon, handpan) in bands als Étoiles Électriques en HAN Here & Now, in uiteenlopende muziekstijlen. Voor organisaties als Sounds of Change, Raw Resonance, Art Root Collective, Orchestre Partout en Fort van de Verbeelding leidt hij muziekworkshops en creatieve trainingen.

Organisatie: Laaktheater en Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag.

Festivaltip: Sholeh Rezazadeh en Hashem Kabreet treden ook op tijdens de Opening Night (18 januari, Theater aan het Spui); verder treedt Sholeh op tijdens de grote festivalavond Friday Night Unlimited (19 januari) waar je zelf je route kiest langs zo’n twintig progamma’s op vijf podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag).

Van 18 tot en met 21 januari 2024 is het festival te vinden in theaters, bibliotheken en scholen door heel Den Haag: van Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Koninklijke Schouwburg en Paard tot Theater Dakota, de bibliotheken Nieuw Waldeck, Schilderswijk en Ypenburg en de Haagse Hogeschool. Met ruim negentig schrijvers, dichters en spoken word-artiesten en musici uit binnen- en buitenland. Met voordrachten, proza, poëzie, storytelling, spoken word, auteursinterviews, actuele gesprekken, films en muziek.

Meer informatie en tickets: https://www.writersunlimited.nl/productie/poezie-en-muziek-sholeh-rezazadeh-hashem-kabreet-in-laak


Ik ken een berg die op me wacht

Ik ken een berg die op me wacht

Van de auteur van De hemel is altijd paars. Een prachtige literair poëtische roman over de kracht van de natuur en het verlangen naar rust en ruimte. Genomineerd voor de EU Prize For Literature.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen