Evenement: Evenement Maddy Stolk – Writers Unlimited (Den Haag)

20 januari 2024 van 22:15 t/m 23:15

Op zaterdagavond 20 januari 2024 van 22.15-23.15 uur in Zaal 1 van Theater aan het Spui in Den Haag zal Maddy Stolk aanwezig zijn bij Writers Unlimited bij het programma Oude banden, nieuwe verbindingen: een reis via het Indische verleden naar het heden.

De band tussen Nederland en Indonesië is een complexe geschiedenis, en heeft generaties mensen met Indische roots sterk beïnvloed. Hoe kijken schrijvers van generaties geboren in Nederland naar het land van hun (groot)ouders? Het land dat ze alleen uit overlevering kennen, en waar ze zelf een nieuwe relatie mee aan zijn gegaan. Oude banden, nieuwe verbindingen gaat over wortels hebben in een ander land en andere tijd, over ontheemding en nieuwe banden met Indonesië.


Adriaan van Dis’ oeuvre voert deels terug op zijn Indische achtergrond. In 2023 verschijnt zijn roman 
Naar zachtheid en een warm omhelzen over zijn jeugd bij zijn grootvader en Ommie, de vrouw die hem verzorgde en opvoedde toen Adriaan niet thuis kon zijn omdat zijn vader worstelde met een kamptrauma.


Maddy Stolk schreef in haar ‘autofictie’-roman 
Soedah, laat maar (2023) over het kampverleden van haar moeder en hoe dat haar hele jeugd beinvloedde, terwijl ze het huis leegruimt na het overlijden van haar moeder. Zo kijkt ze de geesten uit haar jeugd nog eens aan.


Auteurs Ellen Deckwitz, Lara Nuberg en Robin Block behoren tot de derde generatie van Indo’s in Nederland. Hoe kijken zij naar de generaties voor hen? Wat is hun blik op het land waar hun voorouders geboren werden?
Met voordracht van Adriaan van Dis, Ellen Deckwitz, Lara Nuberg en Robin Block.

Meer informatie en tickets: www.writersunlimited.nl


Soedah, laat maar

Soedah, laat maar

Een Indische familiegeschiedenis en de impact die generaties doorwerkt, gebaseerd op Maddy Stolks eigen voorouders. Voor de lezers van Annejet van der Zijl.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen