Evenement: Evenement Hassnae Bouazza – De nieuwe liefde (Amsterdam)

11 december 2022 van 19:00 t/m 21:00

Literatuur, kookboeken inbegrepen, bespiegelt de complexe relatie tussen mens en eten veelvuldig: van Eva die in de appel bijt tot aan de koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza. Op deze literaire avond duiken we met schrijvers in teksten over eten en verslinden we de verhalen achter gerechten van over de hele wereld. Kortom een verrukkelijk programma!

In De Nieuwe Liefde vieren we de kracht van eten. Eten maakt het mogelijk om culturele- en persoonlijke barrières te ontstijgen, het is een vorm van communicatie, een taal.  Eten is onderdeel van onze identiteit. Eten is belonging – je thuis voelen.

Ama van Dantzig praat met Hassnae BouazzaLelani LewisVanja van der LeedenIra Kip en Sara Shawkat over hoe eten ons verbindt. We verdiepen ons in hoe we met eten lief en leed uiten. We luisteren naar de verhalen uit de keukens van diaspora’s en geven generatiesoude recepten door.  We onderzoeken waar eten symbool voor staat en wat dat zegt over ons, als mensen —Want wat kunnen we over onszelf leren door naar onze relatie met eten te kijken?

Vanavond nemen we je mee in een literaire, culinaire reis door de wereld en komen thuis met geprikkelde smaakpapillen en een verbreedde verbeelding!

Meer informatie en tickets: https://denieuweliefde.com/agenda/een-literaire-ode-aan-eten/


Een koffer vol citroenen

Een koffer vol citroenen

Een koffer vol citroenen van Hassnae Bouazza is een requiem en liefdevol portret van een moeder en dochter. Het toont de kracht van moederliefde en de blijvende troost van smaken en geuren.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen