Evenement: Dubbelinterview Maddy Stolk – Kennemer Boekhandel (Haarlem)

02 februari 2024 van 20:00 t/m 22:00

Vrijdag 2 februari om 20:00 uur komen de Haarlemse Barbara van der Kruk en de van oorsprong Heemsteedse Maddy Stolk naar Kennemer Boekhandel voor een avond over hun beider familiegeschiedenissen en het doorbreken van het Indisch zwijgen. De avond wordt georganiseerd door Stichting Literair Haarlem in samenwerking met Kennemer Boekhandel.

Soedah, laat maar is een beklemmende en ontroerende roman, gebaseerd op Maddy Stolks eigen familiegeschiedenis. Het is een verhaal over een Indische familie en over het nooit aflatende verdriet dat ouders aan hun kinderen doorgeven. Maar er is altijd iemand die de cirkel doorbreekt… 

Het wit tussen de regels is een Indische familieroman die anderhalve eeuw omspant, waarin een belangrijk deel van onze koloniale geschiedenis is verweven. Het is een verhaal over vier generaties strijd, schaamte en stilte, over de betekenis van onuitgesproken woorden en de oorsprong van een oud zwijgen.

Maddy Stolk en Barbara van der Kruk gaan met elkaar in gesprek over hun beider boeken. Beide boeken zijn gebaseerd op hun eigen familieverhalen en gaan over het Indisch zwijgen, intergenerationeel trauma, koloniale voorgeschiedenis. De avond begint om 20u.

Datum: vrijdag 2 februari
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 7,50 euro
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl / 023-5251944


Soedah, laat maar

Soedah, laat maar

Een Indische familiegeschiedenis en de impact die generaties doorwerkt, gebaseerd op Maddy Stolks eigen voorouders. Voor de lezers van Annejet van der Zijl.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen