Evenement: Debat Er is wél een alternatief – De Pletterij (Haarlem)

27 februari 2024 van 20:00 t/m 22:30

Op dinsdag 27 februari organiseert GroenLinks een debatavond. De avond bestaat uit twee panelgesprekken gemodereerd door Hans Rodenburg van het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. In het eerste panel met impactexpert Babette Porcelijn en projectleider bij de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur Bas Waterhout zullen we ingaan op de grote vragen: Wat is de impact van consumptie op de planeet? Is het mogelijk om veel minder te consumeren? Hoe kansrijk is een circulaire economie? En hoe zit het met het draagvlak om onze economie zo fundamenteel te hervormen?

In het tweede panel zoomen we in op de kledingindustrie, één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. We zien hoe deze industrie met wereldwijde handelsketens functioneert en hoe het enorme grondstoffengebruik een onlosmakelijk onderdeel is geworden van fast fashion. Gelukkig zijn er alternatieven. De Haarlemse ondernemer Sam Andalib van duurzame modewinkel Tiesjurt vertelt over de keuzes die ze maakt om het anders te doen en de dilemma’s die ze tegenkomt.

Meer informatie en tickets: Postkapitalisme-karavaan: Het einde van de wegwerpmaatschappij (externe organisator) – Pletterij


Er is wél een alternatief

Er is wél een alternatief

Het kapitalisme werkt zo niet. Meer dan twintig denkers laten concreet zien hoe het anders kan. Met bijdragen van o.a. Miriam Rasch, Clarice Gargard, Evelien Tonkens en Koen Haegens.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen