Evenement: Boekenclub Janneke Siebelink – Theater Perdu (Amsterdam)

29 juni 2022 van 20:00 t/m 22:00

Op woensdagsvond 29 juni is de laatste Barts BoekenClub van voorjaar 2022. Bart Gielen ontvangt in theater Perdu: Margôt Ros, Jeroen Kleijne, Janneke Siebelink, en vele anderen.

Toren C-actrice Margot Ros en haar partner, journalist en schrijver Jeroen Kleijne zijn te gast om te vertellen over Zeg maar Agaath, hun ultieme feelgood-roman. Na het overlijden van haar man besluit Agaath (78) haar villa in Amsterdam-Zuid te ontruimen. Tijd om bij de pakken neer te zitten heeft ze niet. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim (18), die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Schrijfster Janneke Siebelink is te gast om te praten over haar debuutroman Soms sneeuwt het in april. Hierin vertelt zij het aangrijpende verhaal van een meisje dat opgroeit met het gewicht van haar moeders oorlogstrauma op haar schouders. Hoe om te gaan met deze allesbepalende familieverleden? Soms sneeuwt het in april is meeslepende geschiedenis gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Met verder livemuziek en BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers.

Barts BoekenClub duurt van 20.00u uur tot 22.00u (inclusief pauze). Na afloop is er boekverkoop en mogelijkheid tot signeren. Toegang bedraagt € 13,50. .

NB: Wegens verbouwing van Het Betty Asfalt Complex zal Barts BoekenClub plaatsvinden in literair theater Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam.

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van historicus en presentator Bart Gielen. Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, laagdrempelig, dynamisch en biedt tevens een podium voor jonge schrijvers.

Zaal open: 19.30 uur (aanvang)
Prijs: € 13,50 [Kaarten hier te koop]


Begrijp jij Centraal-Europa nog?

Een combinatie van zijn eigen reiservaringen met de levendige geschiedenis van het roerige Centraal-Europa. Van de schrijver van bestseller Begrijp jij het Midden-Oosten nog?

Bestel nu jouw exemplaar voor € 13,99

Bestellen