Dilemma’s voor B.A. Paris

 

De nieuwe B.A. Paris is verkrijgbaar. Deze keer geen thriller, maar een roman Het dilemma. Wij legden een aantal dilemma’s aan B.A. Paris voor, die ze met moeite wist te beantwoorden.

 

Frankrijk of Engeland?

‘Ik weet niet of ik wel kan kiezen tussen de twee landen waar ik hou. Ik heb familie en vrienden in beide landen en ben dankbaar dat ik, in normale tijden, makkelijk kan reizen tussen de twee landen. Maar als ik niet meer zou kunnen reizen en moet kiezen waar ik zou wonen, denk ik dat ik Engeland kies. Dit is de plek waar ik ben geboren.’

 

Tv kijken of boeken lezen?

‘Ik hou er erg van om tot rust te komen aan het eind van een lange dag door tv te kijken. Maar als ik moet kiezen om een van deze dingen te doen, dan zou het een boek lezen zijn. Ik kan me geen leven voorstellen zonder lezen. Dat gezegd hebbende, kijk ook eens naar mijn antwoord bij nummer 5.’

 

Team Livia of Team Adam (de hoofdpersonen uit Het dilemma)?

‘Ik begrijp Livia zo goed in Het dilemma, maar ik zou team Adam kiezen vanwege zijn beslissing om niets te zeggen over Marnie tot het feestje klaar was, over zijn liefde voor Livia. Terwijl Livia´s beslissing om Adam niets te zeggen over Marnie tot het feestje over was, meer ging over de wil het leven dat zij samen hadden zo lang mogelijk te behouden. Het ging ook over de behoefte om Adam de paar laatste weken met onwetendheid te laten leven, maar voor mij is het boek altijd Adams verhaal geweest.’

 

Thrillers of romans?

‘Dit is een makkelijke – ongetwijfeld romans. Ik geniet ervan om thrillers te schrijven, maar geef de voorkeur aan het lezen van romans.’

 

Nooit meer schijven of nooit meer lezen?

‘Dit is het ergste dilemma van allemaal! Ik zou niet kunnen kiezen – maar als het moet, denk ik niet dat ik nooit meer zou kunnen schrijven, omdat het zo´n groot onderdeel is van mij. Daarom zou ik kiezen om nooit meer te lezen, wat verschrikkelijk zou zijn.’

 

Achter gesloten deuren of Het dilemma?

‘Nog een lastige, omdat beide boeken mij nauw aan het hart liggen. Maar ik zou kiezen voor Achter gesloten deuren aangezien dit het boek is dat mijn leven heeft veranderd en invloed had op zoveel mensen.’

 

Benieuwd naar haar nieuwe boek? Bestel hem dan hier.