De eeuw van de vrouw (… en dus die van ons allemaal)

Mansplaining, loonkloof, orgasmekloof… nog iedere dag lopen vrouwen op tegen onzichtbare muren. In de nieuwe podcast De eeuw van de vrouw (…en dus die van ons allemaal) laten bestsellerauteur Suzanna Jansen en podcastmaker Rachel van de Pol zien hoe deze muren in feite een erfenis van de afgelopen eeuw zijn, en dat het geen wonder is dat die erfenis nog iedere dag onze huiskamers insijpelt en onze rolpatronen beïnvloedt. 

De eeuw van de vrouw gaat over de erfenis van de afgelopen eeuw. En wat die betekent voor ons allemaal, vandaag en nu nog elke dag. De eeuw van de vrouw is vanaf nu te beluisteren.

De podcast wordt gemaakt door:

Suzanna Jansen

Rachel van de PolDe omwenteling

Het boek: De omwenteling of de eeuw van de vrouw

Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.

Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. Met het verstrijken van de tijd ontdekt Betsy dat een vrouw ook naar een ander leven mag verlangen.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen

De omwenteling

Of luister naar De omwenteling of de eeuw van de vrouw

Ingesproken door Suzanna Jansen!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 14,99

Bestellen

Deze podcast is een samenwerking tussen VBK Audiolab, AmboAnthos Uitgevers, Audiohuis en Topcast Media

logo ambo|anthos