De beste thrillers van 2022

Ben jij een echte thrillerliefhebber en wil jij weten wat de beste thrillers zijn die in 2022 zijn verschenen of nog gaan verschijnen? Dit zijn onze thrillertips! O.a. de nieuwe thriller van Nicci French, enkele midprices van echte bestsellers van 2021 of 2020 en een nieuwe grote Nederlandse thrillerauteur.

Dana Smit is dé nieuwe thrillersensatie van Nederland! Dit is het eerste deel in de Hazel Kramer-serie. Ze wordt gevraagd voor een moordzaak waarbij het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval.

Jude heeft Liam al jaren niet meer gezien. Dan duikt hij op en vraagt hij haar om een gunst. Ze stemt toe, maar krijgt al snel spijt. De ontmoeting mondt uit in een zoektocht waarin ze haar leven niet meer zeker is.

Nadat ze een jaar hebben overleefd op een Schots eiland voor een realityprogramma, wachten acht mensen op een strand op de boot die hen komt ophalen. De zon zakt achter de horizon, maar er is geen boot te zien…

Emma Makepeace heeft net de training tot geheim agent afgerond en heeft gelijk een belangrijke missie: ze moet de zoon van Russische dissidenten naar de andere kant van Londen begeleiden om hem in veiligheid te brengen. 

Midden in de winter vindt een visser in het Noord-Zweedse Torneträsk het lijk van een vrouw. Ze heeft een steekwond in haar borst, en haar kapotgebeten tong wijst erop dat ze voor haar dood een shock heeft gehad. 

Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd.

Deel 5 in de D.I. Callanach-serie. Het lijkt of iemand de recentie sterfgevallen zorgvuldig heeft uitgedacht. Callanach en Turner weten niet hoe dicht ze zich bevinden bij de moordenaar, die steeds overmoediger wordt.

Nog maar een jaar geleden was Elias Krantz een gewone man van vierentwintig, nu is hij een geheim agent met de codenaam de Profeet, die gezworen heeft wraak te nemen voor zijn vaders dood. 

Wanneer Annie Ljungs nichtje Saga plotseling uit het dorp verdwijnt, besluit Annie te helpen met de zoektocht. De politie lijkt op een dood spoor te zitten en Annie gaat zelf op onderzoek uit.

De vriend van Laura verongelukt bij een vliegongeval. Ze stort in. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Na zijn dood stapelen de problemen zich op. De liefde van Laura’s leven blijkt niet alleen maar een leuke kerel te zijn geweest, hij heeft haar ook met een schuldenlast achtergelaten.

Midprices

Eindelijk komt de wens van Alice en Leo uit: ze nemen hun intrek in een woning in The Circle, een gated community. Ze leert haar buren beter kennen en tijdens een buurtborrel komt ze te weten dat haar woning een schokkend geheim herbergt. 

‘Nicci French staat garant voor een goed geschrevenen spannend boek.’ – NRC Handelsblad

 Tijdens een zeiltocht in Friesland verdrinkt Femke voor de ogen van haar zusje Judy. Het drama ontwricht Judy’s leven ernstig en ze houdt er een groot trauma aan over.