De beste Scandinavische thrillers

Scandinavische thrillers staan bekend om hun gruwelijke moorden, onopgeloste zaken en psychologische spelletjes, allemaal met de perfecte setting: donkere Zweedse bossen, de Noorse fjorden of de ijzige vlaktes van IJsland. Gegarandeerd voor uren leesplezier! Neem een duik in de wereld van Nordic noir met onze Scandinavische thrillers en thrillerseries.

De spannende Zweedse serie van Åsa Larsson is nu compleet!

Deel 1 in de Rebecka Martinsson-serie

Het is hartje winter als in een kerk in het Noord Zweedse Kiruna een geestelijke, Viktor Strandgord, wordt vermoord.

Deel 2 in de Rebecka Martinsson-serie

Tijdens midzomernacht wordt de feministische predikant Mildred Nilsson dood aangetroffen. Ze is opgehangen aan haar voeten, in de kerk. 

Deel 3 in de Rebecka Martinsson-serie

Midden in de winter vindt een visser in het Noord-Zweedse Torneträsk het lijk van een vrouw in de hut van zijn buurman.

Deel 4 in de Rebecka Martinsson-serie

In het noorden van Zweden gaan een jongen en een meisje op zoek naar een vliegtuigwrak in het meer Vittangijrvi. Hun duiktocht heeft een fatale afloop.

Deel 5 in de Rebecka Martinsson-serie

Officier van justitie Rebecka Martinsson leidt het onderzoek naar een gruwelijke moord in Kiruna, in het hoge noorden van Zweden.

Deel 6 in de Rebecka Martinsson-serie

In 1962 verdween de vader van de Zweedse bokskampioen Börje Ström. Nu is zijn lichaam eindelijk gevonden, in de vriezer van een overleden alcoholist.

Een thrillerserie met Groenland als setting

Deel 1 in de Matthew Cave-serie

Matthew Cave verhuist naar Groenland en wordt naar de rand van een ijskap gestuurd om verslag te doen van de ontdekking van een mummie. Dan wordt een politieagent vermoord…

Deel 2 in de Matthew Cave-serie

Tupaarnaq is teruggekeerd naar Nuuk om haar enige vriend, Matthew Cave, te helpen zijn halfzus Arnaq te vinden, die tijdens een weekendtrip is verdwenen.

Deel 3 in de Matthew Cave-serie

Een man wordt dood aangetroffen bij een oude Vikingruïne. Er breekt paniek uit in de Groenlandse gemeenschap als sporen erop wijzen dat de man is vermoord door een vrouw die al is overleden.

De bloedspannende Profetentrilogie

Deel 1 in de Profeettrilogie

Elias probeert zijn vader Anders te bellen die op dat moment in Sarajevo voor het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is net een bomaanslag is geweest, en zijn vader is een van de slachtoffers.

Deel 2 in de Profeettrilogie

Elias – die zijn vaders dood koste wat kost wil wreken – is net uitvoerig onder het mes geweest bij de plastisch chirurg. Met een nieuw uiterlijk is hij er klaar voor om het imperium van Eric Hands te infiltreren. 

Deel 3 van de Profeettrilogie

Nog maar een jaar geleden was Elias Krantz een gewone man van vierentwintig, nu is hij een geheim agent met de codenaam de Profeet, die gezworen heeft wraak te nemen voor zijn vaders dood. 

De Nathalie Svenson-serie van Jonas Moström

Deel 1 in de Nathalie Svenson-serie

Dodelijk dichtbij volgt psychiater Nathalie Svensson in de zoektocht naar de moordenaar van haar vriend. Was zij het eigenlijke doelwit?

Deel 2 in de Nathalie Svenson-serie

Nathalie onderzoekt de moord op Arts Thomas Hoffman in de bossen van Noord-Zweden en de ontvoering van zijn collega. Weet haar eigen zus meer?

Losse Scandinavische thrillers

In het Fjordengebied in het westen van Noorwegen maakt een skydiveteam van vier vrouwen een formatiesprong en voor het oog van honderden mensen gaat de parachute van een van hen niet open.

Om inspiratie op te doen reist Hannah naar Húsafjörður in IJsland. Als een paar dagen na haar aankomst het lichaam van een visserszoon uit zee wordt gehaald, besluit Hannah dit als inspiratie te gebruiken voor haar boek.