Zout

Zout - cover
Om zout zijn oorlogen gevochten. Zout is onmisbaar voor de mens en de dierlijke organismen om te overleven. De handel in zout heeft aan de basis van vele nederzettingen, dorpen, steden en hele culturen gestaan, zo leefden de Kelten bijvoorbeeld voor een belangrijk deel van de zoutwinning. Zout is een onmisbaar conserveringsmiddel, zonder zout waren de ontdekkingsreizen naar verre continenten nooit mogelijk geweest, en zout heeft een belangrijke symbolische en rituele waarde in vele religies en culturen. Zout is met recht een wereldgeschiedenis: het vertelt zowel historische als moderne verhalen over plekken en culturen overal ter wereld, verbonden door dat ene thema: zout. Het is een boek vol petites histoires waaruit je voortdurend wilt vertellen. Als extraatje bevat het ook nog een aantal heel bijzondere recepten, onder andere voor het zouten van hammen en olijven, voor gebakken tonijn uit de Siciliaanse wateren en voor zeebaars in zoutkorst. Zout is een bestseller in Amerika (in een halfjaar 50.000 exemplaren verkocht), vertaald in vele landen, geschreven door een internationaal gelauwerd auteur.
Lees meer >
Over de auteur

Mark Kurlansky

Mark Kurlansky

Mark Kurlansky woont in New York en is schrijver van de internationale bestsellers De kabeljauw. Biografie van een vis die de wereld veranderde en Zout. Een wereldgeschiedenis. Voor De kabeljauw ontving Mark Kurlansky de James Beard Award for Excellence in Food Writing.

Meer boeken van deze auteur
9,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Ebook
Paperback
Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, binnen 48 uur in huis (NL)
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789026325571

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔
Om zout zijn oorlogen gevochten. Zout is onmisbaar voor de mens en de dierlijke organismen om te overleven. De handel in zout heeft aan de basis van vele nederzettingen, dorpen, steden en hele culturen gestaan, zo leefden de Kelten bijvoorbeeld voor een belangrijk deel van de zoutwinning. Zout is een onmisbaar conserveringsmiddel, zonder zout waren de ontdekkingsreizen naar verre continenten nooit mogelijk geweest, en zout heeft een belangrijke symbolische en rituele waarde in vele religies en culturen. Zout is met recht een wereldgeschiedenis: het vertelt zowel historische als moderne verhalen over plekken en culturen overal ter wereld, verbonden door dat ene thema: zout. Het is een boek vol petites histoires waaruit je voortdurend wilt vertellen. Als extraatje bevat het ook nog een aantal heel bijzondere recepten, onder andere voor het zouten van hammen en olijven, voor gebakken tonijn uit de Siciliaanse wateren en voor zeebaars in zoutkorst. Zout is een bestseller in Amerika (in een halfjaar 50.000 exemplaren verkocht), vertaald in vele landen, geschreven door een internationaal gelauwerd auteur.