In Een Palestijns diner neemt Umayya Abu-Hanna ons mee op een reis door de lange, rijke geschiedenis van Palestina en de Palestijnse keuken. Ze haalt herinneringen op aan onder meer de kerstdiners uit haar jeugd, met haar familie in de stad Haifa en Nazareth. Ze laat zien dat in haar cultuur weinig zo’n grote rol speelt als eten en tijd doorbrengen met familie en vrienden. De gerechten, bereid volgens eeuwenoude tradities, zijn gevarieerd en grotendeels vegetarisch.
‘Dit boek is gemaakt door Palestijnse vrouwen die hun erfgoed doorgeven via woorden, recepten en verhalen. Het is een levend archief van herinneringen, veerkracht en verbondenheid.’– Sami Tamimi
In Een Palestijns diner neemt Umayya Abu-Hanna ons mee op een reis door de lange, rijke geschiedenis van Palestina en de Palestijnse keuken. Ze haalt herinneringen op aan onder meer de kerstdiners uit haar jeugd, met haar familie in de stad Haifa en Nazareth. Ze laat zien dat in haar cultuur weinig zo’n grote rol speelt als eten en tijd doorbrengen met familie en vrienden. De gerechten, bereid volgens eeuwenoude tradities, zijn gevarieerd en grotendeels vegetarisch.
‘Dit boek is gemaakt door Palestijnse vrouwen die hun erfgoed doorgeven via woorden, recepten en verhalen. Het is een levend archief van herinneringen, veerkracht en verbondenheid.’– Sami Tamimi