De voedselfuik

Waarom eten we zo ongezond...en kunnen we daar niet mee stoppen?

De voedselfuik - cover

De voedselfuik van Chris van Tulleken, van podcast A Thorough Examination with Drs Chris and Xand en Operation Ouch!, is hét boek over de verwoestende effecten van ultrabewerkt voedsel.

Waarom proppen we ons vol met ongezond eten en hoe komt het dat we daar maar niet mee kunnen stoppen? Welkom in het nieuwe ‘eettijdperk’, waarin de meeste calorieën die we binnenkrijgen afkomstig zijn uit ultrabewerkt voedsel, voedsel dat industrieel wordt ontworpen en ons met behulp van misleidende marketing, geheime lobby’s en frauduleuze onderzoeken door voedselfabrikanten door de strot wordt geduwd.

Wat we eten wordt bepaald door het voedsel om ons heen, de prijs en hoe het op de markt wordt gebracht – en dat moet veranderen. In De voedselfuik laat dr. Chris van Tulleken zien wat ultrabewerkt voedsel echt doet met ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet (hint: niets goeds!).

De voedselfuik is geen dieetboek, maar het zal wel leiden tot gewichtsverlies. Het is ook geen verhandeling over het milieu, maar het zal de planeet wel helpen. Van Tulleken biedt perspectief en presenteert oplossingen, voor beleidsmakers én de consument. Hij doet dat op een toegankelijke manier, met als rode draad het persoonlijke verslag van zijn ingewikkelde relatie met ultrabewerkt voedsel – als dokter en als vader.

Lees meer >
Over de auteur

Chris van Tulleken

Chris van Tulleken

Chris van Tulleken is universitair hoofddocent aan University College London en praktiserend arts infectieziektebestrijding. Hij focust zich als wetenschapper momenteel op onderzoeksintegriteit en belangenverstrengeling, met name op het gebied van (baby)voeding. Voor de BBC maakte hij talloze programma’s over gezondheid. Al tien jaar presenteert hij samen met zijn tweelingbroer Xand het met twee Bafta’s bekroonde Operation Ouch!. De voedselfuik is zijn debuut.

Meer boeken van deze auteur
23,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Paperback
Ebook
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789026359620
  • Pagina's: 352 pagina's
  • Vertaler: Auke van den Berg

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
Bekijk de inhoud van dit boek ➔

De voedselfuik van Chris van Tulleken, van podcast A Thorough Examination with Drs Chris and Xand en Operation Ouch!, is hét boek over de verwoestende effecten van ultrabewerkt voedsel.

Waarom proppen we ons vol met ongezond eten en hoe komt het dat we daar maar niet mee kunnen stoppen? Welkom in het nieuwe ‘eettijdperk’, waarin de meeste calorieën die we binnenkrijgen afkomstig zijn uit ultrabewerkt voedsel, voedsel dat industrieel wordt ontworpen en ons met behulp van misleidende marketing, geheime lobby’s en frauduleuze onderzoeken door voedselfabrikanten door de strot wordt geduwd.

Wat we eten wordt bepaald door het voedsel om ons heen, de prijs en hoe het op de markt wordt gebracht – en dat moet veranderen. In De voedselfuik laat dr. Chris van Tulleken zien wat ultrabewerkt voedsel echt doet met ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet (hint: niets goeds!).

De voedselfuik is geen dieetboek, maar het zal wel leiden tot gewichtsverlies. Het is ook geen verhandeling over het milieu, maar het zal de planeet wel helpen. Van Tulleken biedt perspectief en presenteert oplossingen, voor beleidsmakers én de consument. Hij doet dat op een toegankelijke manier, met als rode draad het persoonlijke verslag van zijn ingewikkelde relatie met ultrabewerkt voedsel – als dokter en als vader.