Lees de beste feelgood-romans in 2022

Even lekker wegduiken en ontsnappen aan de werkelijkheid in vrolijke, mooie en romantische feelgood-boeken, wie wil dat nou niet? Deze feelgood-romans krijgen je aan het lachen én huilen, en je kunt er heerlijk bij wegdromen.

Het kamermeisje van Nita Prose

‘Een onweerstaanbare, verfrissende roman. Cosy crime, maar bovenal een verhaal met heel veel gevoel.’ – Lisa Jewell

‘Een hartverwarmende roman over een unieke heldin. Fantastisch.’ – Santa Montefiore

‘Een feest van begin tot eind!’ – Jill Mansell

‘De roman is een kostelijke mix van spanning à la Agatha Christie en de belevenissen van een jonge vrouw die anders is, denkt en reageert dan anderen. […] ‘Een heerlijk boek over een bijzonder kamermeisje, dat je al lezend in je hart sluit.’ – Nederlands Dagblad

Molly is nét wat anders dan de rest en toont dat elk probleem opgelost kan worden met vriendschap en saamhorigheid.

Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey

Wat een heerlijk, onbekommerd debuut. Een echte feelgood maar dan wel eentje die haarscherp in beeld brengt hoe alleenstaande ouderen kunnen worstelen met eenzaamheid, moeizame familierelaties en een slinkend inkomen.’ – ZIN

‘Een prachtig verhaal over liefde, verlies, schuld en de kracht van vriendschap.’ – Jill Mansell

Een tweede kans voor Missy is een roman die doorspekt is met liefde, verlies en eenzaamheid, maar vooral met hoop. Het is een aangrijpend ‘coming of old age’-verhaal waarin gewone dagen bijzonder worden door de kracht van vriendschap, saamhorigheid en vergiffenis voor jezelf, op welke leeftijd dan ook. 

Iedereen verdient een tweede kans, toch?

Ver weg, dichtbij van Helen Fisher

‘Een prachtig en ontroerend verhaal over verlies, liefde en herinnering.’ – Diana Gabaldon, auteur van Outlander

‘Een ongewoon en intrigerend verhaal.’ – Marian Keyes

‘Liefde, moederschap en de vraag of je het verleden moet willen veranderen: het zit allemaal in dit geweldige boek.’ – Daily Mail

Ver weg, dichtbij een originele en hartverwarmende roman over moeders, dochters en de onvergetelijke momenten die richting geven aan het leven.

Perzik bloesem lente van Melissa Fu

China, 1938. De Japanse invasie is begonnen en Meilin, een jonge moeder, slaat op de vlucht met haar vierjarige zoontje Renshu. Ze kunnen slechts weinig meenemen. Hun dierbaarste bezit is een handbeschilderde rol waarop fabels zijn afgebeeld, en wanneer ze die samen bekijken, ervaren ze troost. Hun vlucht voert Meilin en Renshu dwars door China, en het duurt lang voordat ze een nieuw thuis vinden.

Jaren later woont Renshu in de Verenigde Staten onder een andere naam, Henry Dao. Zijn dochter Lily wil graag meer weten over haar afkomst, maar hij weigert te vertellen over zijn kindertijd. Hoe kan hij zijn gezin echter beschermen in dit nieuwe land als hij gebukt gaat onder zijn verleden? En hoe kan Lily verder groeien als ze niet haar familieverhaal kent?