Verwachte boeken zomer 2019

Romans

 

Russische rozen - Martha Hall Kelly Martha Hall Kelly – Russische rozen

Een nieuwe meeslepende historische roman over drie vrouwen, met elkaar verbonden door de Russische Revolutie. Op ware gebeurtenissen gebaseerd. Martha Hall Kelly neemt de lezer mee van de paleizen in Sint-Petersburg naar de sloppenwijken van Parijs en de landhuizen op Long Island.

Reserveer nu >

 

 

De leesclub - Laura de Koning Laura Koning – De leesclub

Eline en Renske zijn al sinds de basisschool bevriend. Ze delen een onstilbare leeshonger en op initiatief van Renske hebben ze een leesclub opgericht. Renske heeft net te horen gekregen dat ze het vervallen landhuis van een tante heeft geërfd, maar ze twijfelt of ze de erfenis wel kan en wil aannemen. De leesclubleden reageren enthousiast en bedenken zelfs een nieuwe bestemming: een landhuis voor lezers én schrijvers.

Reserveer nu >

 

 

De dienstbode - Helen Klein Ross Helen Klein Ross – De dienstbode

In 1908 vertrekt de zestienjarige Ierse Bridey naar Amerika op zoek naar een beter leven. Alleen, maar zwanger, komt ze aan in Manhattan. Ze vindt onderdak bij de nonnen, maar wordt gedwongen haar baby af te staan. Na een zware start komt ze als dienstmeisje terecht in Hollingwood, het landhuis van de rijke Hollingworths. 

Reserveer nu >

 

 

De kaalvreter - Machteld Siegmann Machteld Siegman – De kaalvreter

Leie Blum wordt in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een boerengezin in Zanegeest. Sindsdien is Leie aan het wachten, eerst op haar ouders, later op iets wat ze niet kan definiëren. Het wachten lijkt voorbij als ze met Dirk trouwt en twee zonen krijgt. In de zomer van 1974 wordt Leies zorgvuldig opgebouwde leven op z’n kop gezet door het overlijden van de vrouw bij wie ze als pleegkind was ondergedoken. 

Reserveer nu >

 

 

Turkenliefje - Lydia Rood Lydia Rood – Turkenliefje

Jacomijn Stout is dertig jaar oud als haar vader haar onverwachts aan een onbekende belooft, maar ze kan haar grote liefde niet vergeten. Toen ze een jong meisje was, is het schip waarmee het gezin zou emigreren gekaapt door Barbarijse zeerovers. Als slavin werd Jacomijn in Algiers verliefd op een kaperkapitein. Het verleden haalt haar in als er een ‘Turk’ voor de deur staat met een brief van haar vroegere geliefde. 

Reserveer nu >

 

 

kaddisj.com - Nathan Englander Nathan Englander – kaddisj.com

kaddisj.com is Englanders meest humoristische werk tot nu toe, een gevoelige satire over het spanningsveld tussen religieuze en seculiere werelden en de schijnheiligheden die in beide voorkomen. Een roman over verzoening, verlossing, en de duistere verleidingen van het internet, dat net als God alomtegenwoordig is.

Reserveer nu >

 

 

Er was eens iets anders - Danielle Teller Daniëlle Teller – Er was eens iets anders

Er was eens iets anders van Danielle Teller is een even heerlijke als intelligente hervertelling van Assepoester, met een nieuwe rol voor de ‘boze’ stiefmoeder. Dit prachtige en ontroerende verhaal nuanceert en verrijkt het thema goed en kwaad in de klassieke sprookjes.  

Reserveer nu >

 

 

 

De stilte van de vrouwen - Pat Barker Pat Barker – De stilte van de vrouwen

Wanneer haar stad in handen valt van de Grieken, is Briseïs’ leven geruïneerd. Haar man en broers worden vermoord en zijzelf verandert van koningin in gevangene, de oorlogstrofee van de goddelijke strijder Achilles. Tijdens de lange, bittere oorlog werden ontelbaar veel vrouwen uit hun huis geroofd en aan de strijders toebedeeld. De Trojaanse Oorlog staat bekend als een mannenepos, maar hoe verging het de vrouwen, door de geschiedenis de mond gesnoerd? 

Reserveer nu >

 

Het feest - Elizabeth Day Elizabeth Day – Het feest

Het feest van Elizabeth Day is een ontluisterende roman over obsessie, verraad, privilege en hypocrisie in het hart van het Britse establishment, voor de fans van Brideshead Revisited en De verloren geschiedenis

Reserveer nu >

 

 

 

Spannende thrillers

 

De fluisterman - Alex North

Alex North – De Fluisterman 

De Fluisterman van Alex North is de thrillersensatie van 2019! Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. 

Reserveer nu >

 

 

 

Huis vol leugens - Nicci French Nicci French – Huis vol leugens

De vijfenveertigjarige Neve leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, met haar echtgenoot en drie kinderen. Schijn bedriegt, want ze heeft een affaire met een getrouwde man. Op een dag krijgt Neve een berichtje dat ze naar het appartement moet komen en ze treft daar haar minnaar dood aan; zijn schedel is ingeslagen. 

Reserveer nu >

 

 

Koude angst - Mads Peder Nordbo Mads Peder Nordbo – Koude angst

Koude angst is de nieuwe spannende arctische thriller van Mads Peder Nordbo. Tupaarnaq is teruggekeerd naar Nuuk om Matthew te helpen zijn halfzus Arnaq te vinden, die tijdens een weekendtrip is verdwenen. Wanneer Arnaqs moeder een telefoontje krijgt van een doodsbange Arnaq is het voor iedereen duidelijk dat er een vreselijke misdrijf dreigt plaats te vinden. 

Reserveer nu >

 

 

De escaperoom - Megan Goldin Megan Goldin – De escaperoom

In de lucratieve wereld van Wall Street zijn Vincent, Jules, Sylvie en Sam ultieme carrièrejagers. Hun leven staat in het teken van meedogenloze ambitie, miljardendeals en buitensporige luxe. Wanneer de vier vast komen te zitten in een escaperoomlift gaat het verschrikkelijk mis. 

Reserveer nu >

 

 

 

Non-fictie boeken

 

Mijn ware verhaal - Karin Bloemen Karin Bloemen – Mijn ware verhaal

In haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. 

Reserveer nu >

 

 

Gewonnen jaren - Dorly Deeg

Dorly Deeg – Gewonnen jaren

Oud worden is normaal, laat Gewonnen jaren zien. De ouderen van nu hebben vele levensjaren gewonnen ten opzichte van vorige generaties. Maar gelúkkig en prettig oud zijn, hoe doe je dat? Sinds 1991 doet Dorly Deeg onderzoek naar het functioneren van ouderen op lichamelijk, cognitief, emotioneel en sociaal terrein.

Reserveer nu >

 

 

Waarom wil niemand mijn boek uitgeven? - Fay Weldon Fay Weldon – Waarom wil niemand mijn boek uitgeven

Handboek voor de afgewezen schrijver. Het is een must voor elke beginnende schrijver die wil weten wat je níét moet doen om wél uitgegeven te worden. In dit handboek voor afgewezen schrijvers legt Weldon uit waarom je manuscript keer op keer wordt afgewezen en geeft ze tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw boek wél opvalt en gelezen wordt. 

Reserveer nu >

 

 

Minder moeten, meer leven - Annemiek Leclaire Annemiek Leclaire – Minder moeten, meer leven

Hoe doe je dat: minder moeten, meer leven? Het is het begin van een zoektocht waarin ze met wetenschappers en schrijvers praat over meer rust, meer plezier en meer betekenis in het leven. Waar het om gaat, merkt ze, is hoe je omgaat met je eigen vrijheid.

Reserveer nu >

 

 

 

Onbekend maar niet vergeten - Carina van Leeuwen Carina van Leeuwen & Sybilla Claus – Onbekend maar niet vergeten

Hoe een cold case-rechercheur onbekende doden identificeert. In Onbekend maar niet vergeten nemen Sybilla Claus en Carina van Leeuwen de lezer mee in de fascinerende wereld van het forensisch onderzoek.

Reserveer nu >

 

 

 

Met lichte tred - Ton Lemaire Ton Lemaire – Met lichte tred

De wereld van de wandelaar Ton Lemaire houdt in Met lichte tred een filosofisch pleidooi voor langzaam wandelen, onthaasting en zelfreflectie. Wandelen heeft vanaf de achttiende eeuw een moderne invulling gekregen door onze veranderende verhouding tot natuur en landschap.

Reserveer nu >

 

 

 

De soigneur - Kees de Jong Geert van Diepen & Kees de Jong – De soigneur

In De soigneur, de unieke wielermemoires van Geert van Diepen, doet voor het eerst een soigneur van wereldformaat een boekje open over het leven achter de koers. Soigneurs spelen een onmisbare rol in het wielrennen en zijn de onzichtbare spin in het web van elke wielerploeg. Om hun renners van dienst te kunnen zijn moeten ze beschikken over stalen zenuwen, een luisterend oor en verzegelde lippen – want, ja, als soigneur zie en hoor je soms dingen die het daglicht moeilijk kunnen verdragen. 

Reserveer nu >

 

 

Mediterraneo - Jacques Meerman Jacques Meerman – Mediterraneo

In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi, een islamitische ambtenaar uit Granada en een Marokkaanse geograaf om een reis te maken rond de Middellandse Zee in de twaalfde eeuw. 

Reserveer nu >

 

 

 

Simone van der Vlugt – Schilderslief

Jonathan Safran Foer – Het klimaat zijn wij