Josha Zwaan vertelt, door het hele land, over haar nieuwste roman Saturnusplein 3

12 september 2018

Dit najaar bezoekt Josha Zwaan verschillende boekhandels en bibliotheken door het hele land. Tijdens deze lezingen vertelt zij vertelt over haar laatste roman, Saturnusplein 3, een indringend verhaal over liefde en een verwoest leven. Daarnaast is er de gelegenheid om Josha vragen te stellen en met haar in gesprek te gaan. 

Josha Zwaan (1963) is auteur en schrijfdocent. Ze debuteerde in 2010 met de roman Parnassia, die lovend werd ontvangen. In 2013 volgde het even zo prachtige Zeevonk, en in 2015 verscheen Dwaallicht, een hoopgevende roman over leven met psychische problemen. Over de impact van een nierziekte op haar zoon en haar familie schreef Josha Zwaan haar eerste non-fictieboek: Zijspoor. Haar laatste roman, Saturnusplein 3, draait om loyaliteit en verraad, om grote liefde die omslaat in onmacht, hardheid en vervreemding. 

Over Saturnusplein 3

1934. Lies, een gewone jonge vrouw, gaat werken voor een gefortuneerde Joodse familie. Ze beleeft enkele gelukkige jaren, zeker nadat zij en Daniel, de zoon des huizes, verliefd op elkaar worden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Daniel opgepakt wegens verzetsdaden. Hij wordt gehoord, gemarteld en in 1943 gefusilleerd. Lies moet onderduiken met haar oudste zoontje, de jongste wordt elders ondergebracht. Als een andere vrouw keert zij na de bevrijding terug naar het Saturnusplein. Haar eenzaamheid en verbittering brengen haar uiteindelijk tot een onvergeeflijke daad.  

Agenda lezingen Josha Zwaan

Voor alle lezingen is de toegang gratis. U wordt wel verzocht vooraf aan te melden via bovenstaande links.