Onze cadeautips voor de feestdagen

16 november 2018

Wij wensen iedereen prettige leesdagen en daarom helpen we jullie graag om de leukste en mooiste boeken uit te zoeken om cadeau te geven. Hoewel het moeilijk kiezen was tussen al onze boeken, is het ons toch gelukt om voor ieder wat wils uit te zoeken. Hieronder vind je onze cadeautips om deze feestdagen tot een succes te maken. En cadeau geven aan jezelf mag natuurlijk ook! Wij zijn in ieder geval alvast begonnen met inslaan.   

Voor iedereen die een onvergetelijk familieverhaal wil lezen

 • Wees onzichtbaar van Murat Isik is een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. Met Wees onzichtbaar vertelt Isik het verhaal van Metin, die als vijfjarig jongetje met zijn familie vanuit Turkije terecht komt in de Bijlmer en daar opgroeit. Het gaat over de wanhopige strijd van het gezin tegen de tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een gevoelige jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Wees onzichtbaar is nu verkrijgbaar in een exclusieve gebonden cadeau-editie. Winnaar Libris Literatuur Prijs 2018!

Voor iedereen die wel een geheugensteuntje kan gebruiken

 • In De geheimen van ons geheugen laat Boris Konrad zien dat hoe vaker je je geheugen traint hoe makkelijker je dingen kunt onthouden. Een goed geheugen heeft volgens hem namelijk niets te maken met aanleg, maar met een goede training. Wil jij je de hoogtepunten van 2018 blijven herinneren? Dan is dit boek een aanrader.

Voor iedereen die voetbal in zijn hart draagt

 • Nouri van Henk Spaan. Een ode aan de jongen die niet alleen alles met de bal kon, maar ook een hele warme persoonlijkheid heeft. In Nouri probeert Henk Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van de virtuositeit en de potentie van deze voetballer. Dit boek is tot stand gekomen met medewerking van de familie.

Voor iedereen die strijdt voor rechtvaardigheid in de wereld

 • Ik zal de laatste zijn van Nadia Murad is een verhaal van ongekende moed en veerkracht. Voor het eerst vertelt Nadia in detail over haar levensgevaarlijke vlucht naar de vrijheid. Ondanks de verschrikkingen die ze heeft ondergaan is ze strijdbaar. Nadia Murad ontving de Nobelprijs voor de Vrede 2018, de Václav Havel Mensenrechtenprijs en de Sacharovprijs.

Voor iedereen die de onbekende kanten van onze geschiedenis wil ontdekken

 • In Wereldgeschiedenis van Nederland vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis. In dit verhelderende en prikkelende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld.

Voor iedereen die in het hoofd van een controversiële president wil kruipen

 • Zoeklicht op het gazon is de nieuwe roman van Auke Hulst. Tijdens de presidentsverkiezingen tegen John F. Kennedy is Richard Nixon opeens verdwenen, hij is ervandoor gegaan voor een roadtrip. Zoeklicht op het gazon is een psychologisch portret van een van de controversieelste politieke figuren van de twintigste eeuw.

Voor iedereen die voor iemand zorgt

 • Tommie in de zorg van Tommie Niessen is een boek met treffende observaties, waardevolle levenslessen en ontroerende ontmoetingen uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg. Tommie beschrijft openhartig en eerlijk hoe mooi het vak is én hoe moeilijk het soms kan zijn: ‘Het gaat om het contact met de mensen en wat je voor hen kunt betekenen.’

Voor iedereen die de roerige tijden van de Gouden Eeuw wil beleven

 • Het schaduwspel van Simone van der Vlugt is een magistrale roman over Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, in de woelige tijd van de voc. In het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost. Na een zeereis vol ontberingen worden ze als vorsten onthaald in Batavia. Er volgt een periode van gewenning, en van grote tegenslagen.

Voor iedereen die graag op het puntje van haar stoel zit

 • De dag van de doden van Nicci French is het achtste en laatste deel van de spannende en bejubelde Frieda Klein-serie. Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In het langverwachte daverende slot van de serie gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan. Een razend spannend boek dat je nog voor 2019 uit wil lezen.

Voor iedereen die gek is op intriges en Parijs

 • De familiereünie is de nieuwe grote roman van Tatiana de Rosnay, de schrijfster van Haar naam was Sarah. Het is een ontroerende, hoopvolle roman over liefde, geheimen en onverbrekelijke familiebanden. Parijs wordt geteisterd door aanhoudende regen en de familie Malegarde komt bijeen om de zeventigste verjaardag van Paul Malegarde te vieren. Terwijl de Seine buiten haar oevers treedt brengt het weerzien oude angsten en verborgen geheimen naar boven.

Voor iedereen die van katten houdt

 • Als je van katten houdt, dan is Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa het boek voor jou. Deze hartverwarmende roman vertelt over de roadtrip van Nana de kat en zijn baasje Satoru door Japan. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Voor iedereen die alles, maar dan ook alles, van Zlatan wil weten

 • Ik ben voetbal van Zlatan Ibrahimović is het ultieme cadeauboek voor fans van Zlatan. Het is een luxe boek dat Zlatan Ibrahimović’ hele carrière beslaat: o.a. bij Ajax, Barcelona en Manchester United en als topscorer aller tijden van het Zweedse nationale elftal.

Voor iedereen die meegesleept wil worden door het leven van drie sterke vrouwen

 • Drie vrouwen, drie continenten, één verlangen naar vrijheid. In De vlecht van Laetitia Colombani behoort de Indiase Smita tot de onaanraakbaren, werkt de twintigjarige Giulia op Sicilië in het pruikenatelier van haar vader en ontdekt de Canadese carrièrevrouw en moeder Sarah dat ze ernstig ziek is. Met veel gevoel vervlecht Laetitia Colombani in De vlecht deze drie levens met elkaar, in een ontroerende roman over hoop en saamhorigheid.